Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
26.10.2022 / 13:2418RusŁacBieł

«Ahidnaja instalacyja z čerapam likvidavanaja». Łukašysty pačali zmahańnie z Chełoŭinam

Aktyvistka-łukašystka z Hrodna Volha Bondarava źviarnuła ŭvahu na instalacyju kala adnoj z ustanoŭ horada, dzie žartoŭna padrychtavalisia da sustrečy Chełoŭina.

Jana aburyłasia instalacyjaj sa škileta i harbuzoŭ.

«Čamu ŭ domie, dzie žyŭ zahinuły ŭ Afhanistanie hieroj Jurtaŭ (vuł. Lenina, 30), staić škilet z čerapam? Mnie pišuć, što da hetaha satanizmu aktyŭna pryciahvajuć dziaciej: razdajuć cukierki, ładziać konkursy», — pisała Volha Bondarava ŭ svaim telehram-kanale.

Jana maje na ŭvazie čałavieka, jaki zahinuŭ na savieckaj impieryjalistyčnaj vajnie ŭ Afhanistanie 1979—1989 hadoŭ.

«Ahidnaja instalacyja z čerapam i pavucińniem na vulicy Lenina, 30 była likvidavanaja, — daje spravazdaču Bondarava. — My dziakujem kiraŭniku hałoŭnaha ŭpraŭleńnia ideałohii Hrodzienskaj vobłaści i pa spravach moładzi Iharu Bułaŭko za apieratyŭnaje reahavańnie i vykazvajem niaśmiełuju nadzieju na spynieńnie praktyki ŭciahvańnia biełaruskaj moładzi ŭ čužyja biełaruskaj tradycyi rytuały i mierapryjemstvy z dapamohaj ich papularyzacyi, u t.ł. dziaržaŭnymi ŭstanovami».

Raniej Bondarava zmahałasia z pavietranymi źmiejami, «ŁHBT-prapahandaj», kancertami palityčna niadobranadziejnych, na jaje dumku, vykanaŭcaŭ, a taksama aburyłasia prysvajeńniem imia prafiesara Adama Maldzisa biblijatecy ŭ Astraŭcy. Na jaje dumku, hety lehiendarny daśledčyk biełaruskaj kultury pravodziŭ polskija ŭpłyvy.

Hałoŭny kirunak u zmahańni Bondaravaj — usio biełaruskaje: mova i kultura, jana imkniecca ŭsio zamianić na ruskaje. Bondarava maje vysokapastaŭlenych pakravicielaŭ u Administracyi Łukašenki.

Jak «infaśpiecnazaŭka» Bondarava, što niščyć biełaruskaje, padnačaliła čynoŭnikaŭ cełaj vobłaści VIDEA

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
9
Панылы сорам
61
Ха-ха
5
Ого
0
Сумна
1
Абуральна
47
0
Požałuj/adkazać/
27.10.2022
Valadzimir, a vot kakije u vas soobražienija o miestie etich "chełłouinovskich mieroprijatijach" v našiem rodnom łukašienkovskom hosudarstvie? Kakoj modielju vy možietie ocharaktierizovať proischodiaŝieje? Niet vriemieni (da i bolšoj zaintieriesovannosti) oformlať etot słučaj v niečto strojno-kulturołohičieskoje (ili sociołohičieskoje)), poetomu tiezisno priviedu nieskolko svoich soobražienij. ● Siuda jeŝie nie dobrałaś vsieriehłamientirujuŝaja činovničja ruka, i na eto možno posmotrieť kak na svojeobraznyj "ostrovok svobody"; ● Čitali zdieś, na NN, pro kapitalističieskij romantizm v architiekturie? V etich ivientach tožie možno uhladieť svojeobraznyj kaprom v kulturnom pole; ● Počiemu-to naša łukašienkovskaja vłasť zakryła novostnyje tielekanały, no kanały tieleužasov dostupny; ● Kak dumajetie, kto boleje raspołožien k posieŝieniju takich viečierinok: rieprieśsirujuŝije ili rieprieśsirujemyje? (pravda, tut daleko možno ujti v sadomazo, no tiem nie mienieje)); ● Irłandcy (pomimo kołonialnoho hnieta anhličan) iz-za triechletnieho nieurožaja kartoški ispytali "vielikij irłandskij hołod 1845-1850", v riezultatie kotoroho nasielenije umieńšiłoś s 8 do 4młn. čiełoviek, i stał isčiezať irłandskij jazyk, i poetomu vdovol nasmotrieliś na skielety sochnuŝich i umirajuŝich - i tiem nie mienieje oni javlajutsia hłavnymi prazdnovatielami byvšieho "prazdnika vsiech śviatych"; ● V amierikanskoj sieti The Home Depot k chełłouinu voźle kass vystavlajut dvihajuŝijesia skielety, śvietiaŝijesia čieriepa i letajuŝich monstrov, a pokupatieli počti ravnodušno prochodiat mimo, pokupaja strojmatieriały i instrumienty. A už śvietiaŝijesia zubatyje tykvy na každom krylcie - tak eto obiazatielnyj markier konca oktiabria.
2
Valadzimir/adkazać/
27.10.2022
Požałuj, što tut soobražať, kali vidavočna, što ŭ pieršuju čarhu heta tletvornoje vlijanije Zapada, jakomu ŭ "čistoj" "Biełoj Rusi" čamuści dajuć "zialonaje śviatło".
0
Samavar/adkazać/
28.10.2022
Valadzimir, nu, šanoŭny, chiba ž tak možna, nu, navošta vy tryndzicio ? U Biełarusi spradvieku pravodzili padobnyja mierapryjemstvy. Tak, nazva była inšaja, i heta nia mieła statusu niejkaha śviata, prosta ŭvosień, kali ŭžo ŭsio zmałočana dy dahledžana, viečary ŭžo rabilisia rannija dy ciomnyja, była tradycyja padureć kolki dzion, z pryciahnieńniem harbuzoŭ, miaškoŭ, pudziłaŭ, i t.d. I nazva miełasia svaja, mažliva nie adnolkavaja dla roznych kutkoŭ kraju, ale była. Ciapier užo nia pamiataju, ale niekali staryja apaviadali. Zrazumieła, heta bolš tyčyłasia moładzi, ale j staryja dałučalisia, nie złavalisia... I vy nie aburajciesia nadta, litvin vy naš, sa znakam jakaści. :))
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031