Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
19.12.2023 / 20:5110RusŁacBieł

Zialenski raskazaŭ pra paŭmiljonnuju mabilizacyju i adnosiny z Załužnym

Prezident Ukrainy Uładzimir Zialenski siońnia pravodzić pres-kanfierencyju pa vynikach hoda. Padčas jaje jon siarod inšaha kranuŭsia takich važnych pytańniaŭ, jak pierśpiektyvy dalejšaj mabilizacyi ŭkrainskich vajennaabaviazanych i svaje adnosiny z hałoŭnakamandujučym USU Valeryjem Załužnym.

Uładzimir Zialenski i Valeryj Załužny. Fota: Ofis prezidenta Ukrainy

Pavodle słoŭ Zialenskaha, vajskoŭcy na adnoj z apošnich pasiadžeńniaŭ staŭki viarchoŭnaha hałoŭnakamandavańnia prasili ŭ jaho mabilizavać u vojska 450-500 tysiač čałaviek, ale adnosna hetaha pakul niama kankretyki: 

«Heta pytańnie našych vajskoŭcaŭ, hałoŭnakamandujučaha i Hienštaba. Jany źviarnulisia na ŭzroŭni staŭki adnosna mabilizacyi. Pytańnie vielmi adčuvalnaje, ja liču. Jany źviarnulisia adnosna abarony našaj dziaržavy, patencyjnych kontrnastupalnych dziejańniaŭ i adnosna deficytu. I jany prapanavali mabilizavać dadatkovych 450-500 tysiač čałaviek».

Jak śćviardžaje Zialenski, vajskoŭcy pačali pracavać nad hetym płanam, ale jon «pakul nie ŭbačyŭ tam demabilizacyi», choć ličyć jaje pytańniem «numar adzin». Maŭlaŭ, adnačasova z tym, jak pryzyvać novych ludziej, treba vyrašać i pytańnie, kab adpuskać častku tych, chto ŭžo daŭno znachodzicca na froncie, i prytym nie stracić u jakaści.

«My nie možam stracić stojkaści, patencyjału, ale nam patrebnaja spraviadlivaść. I pa finansach — mabilizacyja ŭ takim farmacie budzie kaštavać Ukrainie dadatkova 500 młrd hryŭniaŭ. Tamu ja jak prezident Ukrainy, jak čałaviek, jaki šmat času tracić na toje, kab znajści finansavuju padtrymku, chacieŭ by viedać ad ministra finansaŭ, adkul hrošy».

Što da nibyta vialikich roznahałośsiaŭ z Valeryjem Załužnym, pra jakija apošnim časam šmat havorać i pišuć, to Zialenski adznačyŭ, što adnosiny z Załužnym u jaho «pracoŭnyja» i jon płanuje «ź im pracavać»:

«Pracoŭnyja ŭ mianie adnosiny z Załužnym. Jon pavinien adkazvać za vyniki na poli boju jak hałoŭnakamandujučy, razam z Hienštabam. Jość šmat tam pytańniaŭ…

Nastupleńnie — heta składanaje pytańnie: niešta było, čahości nie było, čahości nie chapaje… Nam patrebnyja mocnyja kroki i vyniki… kožny dzień na kožnaj pasadzie.

Płanuju pracavać, čakaju ad ich rašeńniaŭ (pa mabilizacyi, dapamohi na froncie, vielmi kankretnych rečaŭ na poli boju). Stratehija — zrazumiełaja, chaču bačyć detali. Liču, što heta — spraviadliva».

Čytajcie taksama:

Kamandujučy Suchaputnymi vojskami Ukrainy nazvaŭ asnoŭnyja napramki, na jakich nastupajuć rasiejcy

Ci chopić Ukrainie zbroi ŭ 2024 hodzie?

Kamandzir «Azova»: Hetaja vajna nadoŭha, zaklikaju ŭsich zrabić śviadomy vybar i ŭziać u ruki zbroju

Zialenski ci Załužny — kamu ŭkraincy daviarajuć bolš? Vyniki sacapytańnia

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
21
Панылы сорам
5
Ха-ха
3
Ого
1
Сумна
4
Абуральна
6
2
Hłupovatym znatokam "behaviour psichology"/adkazać/
20.12.2023
Dzied, tak vaši kommientarii pokazyvajut čto vy riealno dzied i absolutno nieśviedomyj v tiemie čiełoviek. V RF vyjezd iz strany nie zakryvali poetomu i šturmvali tam hranicy. V Ukrainie v noč s 24-ho na 25-ho zakryli hranicu dla vojennoobiazannnych poetomu i statistika takaja.
1
Dzied/adkazać/
20.12.2023
Hłupovatym znatokam "behaviour psichology", tak vy tolko čto svoimi słovami podtvierdili, čto nie było nikakich millionov prizyvnikov vyjechavšich iz Ukrainy, vy zavraliś i potieriali niť svojej pisaniny, a eto kak raz i ukazyvajet na urovień vašieho intiellekta. Śpišiem eto na vašu mołodosť
0
vasil/adkazać/
21.12.2023
Davajcie budziem sumlennyja – Zialenski i jaho ofis pakazali siabie całkam niekampietentnymi na dalokaj dystancyi. Uvieś kredyt davieru z pačatku vajny jany całkam spuścili va ŭnitaz, skončyŭšy ŭsio nieprykrytaj kanfrantacyjaj z Hłaŭkamam Załužnym, što niedaravalna ŭ stanoviščy Ukrainy. I dalej niezadavolenaść ludziej budzie raści. I dalej dapamoha budzie skaračacca, pakul Kvartał 95 va ŭładzie. Ukrainie patrebnyja radykalnyja źmieny.
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031