Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
14.01.2023 / 22:5912RusŁacBieł

Finy płaciać pa 200 jeŭra za napisańnie svaich paviedamleńniaŭ na ŭkrainskich snaradach

Sproba Rasii zaniavolić Finlandyju skončyłasia haniebnaj parazaj 80 hadoŭ tamu, ale ŭ finaŭ horkija ŭspaminy žyvyja dahetul.

Fota: signmyrocket.com

SignMyRocket — heta niekamiercyjnaja arhanizacyja, jakaja źbiraje hrošy dla Uzbrojenych siłaŭ Ukrainy. Servis dazvalaje absalutna lubomu achvotnamu za peŭnuju płatu dystancyjna napisać svajo pasłańnie na roznych vidach snaradaŭ, jakija Ukraina zapuskaje ŭ bok rasijskich zachopnikaŭ.

«Niekatoryja zamožnyja i viadomyja finy hatovyja zapłacić bolš za 200 jeŭra za toje, kab ich pasłańni napisali na 155-milimietrovych artyleryjskich snaradach dla Ukrainy», — piša vydańnie The Times sa spasyłkaj na infarmacyju servisu SignMyRocket.

Marci Kary, były pamočnik hłavy vajskovaj raźviedki Finlandyi, a ciapier prafiesar univiersiteta Juviaskiula, abraŭ takija słovy: «Ščaślivaha Rastva ad siamji Kary!» Jahony tata ŭdzielničaŭ u abaronie ad SSSR u 1940 hodzie i byŭ paranieny ŭ bitvie na Karelskim pierašyjku. 

Sofi Oksanien, piśmieńnica i dramaturh, napisała na svajoj staroncy ŭ tvitary: «U hetym hodzie hrošy, jakija ja mahła b patracić na fiejervierki, pajšli na abaronu Ukrainy. I ŭ mianie takoje pačućcio, što moj finski dziadula (vieteran Finskaj vajny) taksama dasłaŭ by svaje vinšavańni, jak i moj estonski dziadula z «Lasnych bratoŭ» razam z rodnymi bratami majoj estonskaj babuli, jakija zahinuli ad ruk NKVD».

Adnak nie ŭsie ŭ Finlandyi stanoŭča staviacca da takoj inicyjatyvy. Helsingin Sanomat, viadučaje vydańnie krainy, napisała, što niekatoryja paviedamleńni pierachodziać miažu pamiž apraŭdanym maralnym abureńniem i hnievam. Kaci Parpiei, vykładčyk historyi Rasii, skazała haziecie, što ŭ Finlandyi adradžajecca stary «duch pomsty».

Paśla vajennaha ŭvarvańnia rasijskaj armii va Ukrainu Finlandyja, jakaja ciaham dziesiacihodździaŭ zachoŭvała niejtralitet, padała zajaŭku na ŭstupleńnie ŭ NATA, abviaściła ab pavieličenńni vydatkaŭ na abaronu na 2 młrd jeŭra i pieradała Ukrainie 11 partyj zbroi (u tym liku i supraćtankavyja rakiety) na sumu kala 190 młn jeŭra. Nasielnictva krainy całkam padtrymała takuju palityku, a 58% nasielnictva vystupajuć za jašče bolšy rost biudžetnych raschodaŭ na abaronu.

Čytajcie jašče:

Rasija praciahvaje rakietny teror. U Dniapry rakieta ŭdaryła ŭ žyły dom — abvaliŭsia ceły padjezd FOTA

Abłomki rakiety ŭpali na terytoryi Małdovy

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
49
Панылы сорам
1
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
1
Абуральна
0
4
Finik/adkazać/
15.01.2023
Niet Mołotov, na siehodniašnij dień ,v topie novostiej Finki vviedienije akcizov i nałohov na ałkohol ,zakazannyj iz jevropiejskich intierniet mahazinov ))
(Chotia ,kazałoś by ,JEU sozdavałoś dla obŝieho ekonomičieskoho prostranstva počiemu čiełoviek dołžien płatiť nałohi na vvoz tački ili ałkaški  )

85 procientov ludiej na pierifirii nie znajut hdie nachoditsia Ukraina ,tiem boleje Biełaruś.
Etich žie ludiej nie sprašivali ničieho pro NATO ;)
Miestnaja ukrainskaja poviestka formirujetsia v uzkich kruhach i socoprosy zachvatyvajut ohraničiennuju časť nasielenija.
Nasčiet płatiť —tak fin.hosudarstvo nadiejetsia sdiełať na etom biźnies i zaprosiť 2ch ot jevroparłamienta na kompiensaciju potračiennych riesursov. 

Dumaju vam nie nužny otviety na mnohije voprosy ,vam ich užie vłožili v hołovu i otučili dumať samostojatielno .
1
Pavieł /adkazać/
15.01.2023
Niet Mołotov, +100500 i dobaviť niečieho k vašiemu kommientariju.
1
Niet Mołotov/adkazać/
15.01.2023
Finik, a kakoj u nieho ślenh - «tački, Finka, ałkaška…» - srazu vidno, čto etot «ekśpiert» nikto inoj kak «russo turisto, intiellihient», prijechavšij na zakupy iz Pitiera s takim słovarnym zapasom iz samoho sierdca «kulturnoj» stolicy, libo emihrant, kotoryj nosa svojeho nie vysovyvajet dalšie rośsijskoho emihrantskoho hietto, do sich por ispolzuja rośsijskij błatnoj žarhon. Tak kak tolko iz ust rośsijan možno usłyšať, čtoby Finlandiju nazyvali «Finkoj». Kak hovoritsia, možno ujechať žiť v Finlandiju, no tak i nie otpustiť «skriepy» i prodołžať unizitielno nazvať raźličnyje strany i narody (byvšiej impierii), a takžie fakt toho, čto v normalnych stranach, v otličije ot jeho rodiny, sociołohičieskije isśledovanija provodiatsia niezavisimymi institutami (pričiom raznymi, s ochvatom raznych hrupp), a nie po zakazu cientralnoho apparata s ranieje podhotovlennymi ciframi, spuŝiennymi śvierchu. No «finiku» naviernoje vidnieje - on žie «ekśpiert» vo vsiech obłastiach - ot «ałkaški» i do proviedienija socoprosov. Kak raz taki imienno vaš podchod hovoriť ot imieni bolšinstva naroda druhoj strany, nie opirajaś na cifry, hovorit o tom, čto eto vam «nie nužny otviety na mnohije voprosy, vam ich užie vłožili v hołovu i otučili dumať samostojatielno» - čto opiať taki v očieriednoj raz pokazyvajet otkuda vy prijechali v stranu Suomi)
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera