Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
14.04.2024 / 17:3610RusŁacBieł

«Viera kliča achviaru». Łukašystam mocna chočacca, kab na Blizkim Uschodzie razharełasia novaja vajna

Voś što pisali prapahandysty unačy na 14 krasavika, kali Iran atakavaŭ Izrail.

Iranskija balistyčnyja rakiety, zapuščanyja pa Izraili, i Azaronak na śmiećcievym baku. Foty: Anadolu / Contributor Getty Images, «Naša Niva». Kałaž: «Naša Niva»

Za načnym napadam Irana na Izrail sačyŭ uvieś śviet, i łukašenkaŭskija prapahandysty nie stali vyklučeńniem. 

U ahulnaj svajoj masie ich reakcyi byli poŭnyja zachapleńnia, radaści i padtrymki ŭ adnosinach da Irana. Znajšłosia miesca i złaradnaści ŭ adnosinach da Ukrainy ŭ sukupnaści z abvinavačvańniami ŭ adras ZŠA — standartnym, na dumku prapahandy, «vinavataha» ŭ lubych rehijanalnych i suśvietnych kryzisach.

Byli navat tyja, chto na fonie iranskaha napadu natchniŭsia ŭciahnuć Biełaruś u Treciuju suśvietnuju vajnu.

«Treba rychtavacca i ŭzbrojvacca da zuboŭ»

Pieršym, chto mocna natchniŭsia ŭstupić u novy hłabalny kanflikt, staŭ Ryhor Azaronak.

Prapahandyst aktyŭna aśviatlaŭ načnuju ataku Irana, adnačasova zachapiŭšysia iranskim «narodnym ščaściem i achviarnaściu, jakija mnohija nie zrazumiejuć», a taksama zaklikaŭšy Biełaruś «uzbrojvacca da zuboŭ» dla novaj suśvietnaj vajny, «dzie słabych čakaje hańba i śmierć». 

Dumki Azaronka adrazu padchapiŭ i padtrymaŭ małodšy sałaviejčyk prapahandy Alaksiej Dziermant. Jon dadatkova zaklikaŭ umacoŭvać vajenny sajuz z Rasijaj. 

Dalej iduć «Žiełtyje ślivy», jakija zhadali Ukrainu i zaadno pryviali novuju rasijskuju mietadyčku, byccam pra jaje zabyvajuć na fonie inšych kryzisaŭ u śviecie. 

Hety naratyŭ paŭtaryŭ i łukašenkaŭska-rasijski telehram-kanał «Biełorusskij siłovik», zajaviŭšy, što «ZŠA nie tak turbujucca za Ukrainu, jak za Izrail».

Da chvali złaradnaści dałučyŭsia i prapahandyst Kanstancin Prydybajła, adnak nakiravaŭ jon svaju ahresiju na zorak rasijskaha šou-biźniesu i śpievakoŭ, jakija źjechali z Rasii z-za niazhody z vajnoj suprać Ukrainy.

Nacyjanalny biblijatekar i deputat Vadzim Hihin taksama času darma nie hublaŭ i adrazu znajšoŭ «hałoŭnaha vinavataha» u kanflikcie pamiž Iranam i Izrailem, a mienavita «ZŠA i ich žadańnie zabiaśpiečvać lidarstva na Blizkim Uschodzie».

Razam z hetym Hihin pryznaŭsia, što amal usiu noč sačyŭ za atakaj Irana na Izrail, i bieź ironii paskardziŭsia na «mnostva fejkaŭ z boku błohieraŭ i žurnalistaŭ».

Miarkujučy pa hetych vykazvańniach, Maskvie i łukašystam mocna chaciełasia b, kab na Blizkim Uschodzie razharełasia novaja vajna. Jany miarkujuć, što tady Zachadu nie chopić siłaŭ abaraniać Izrail i Ukrainu adnačasova. I bolš za toje, Maskva i Minsk stryhli b adzinyja svaje kupony — naftavyja. Adnak lohkaść, ź jakoj Izrail adbiŭ samuju mahutnuju ataku dronaŭ u historyi, pakazvaje, što heta takija ž, užyviom tut vyraz, vykarystany Pucinym, «vilhotnyja», choć i kryvažernyja mary, jak zachop Ukrainy za try dni.

«Naša Niva» — bastyjon biełaruščyny

PADTRYMAĆ

Čytajcie taksama:

«Maski źniatyja». U Izraili adreahavali na kałonku ŭ «Minskaj praŭdzie»

Izrailskija ŚMI źviarnuli ŭvahu na «Žoŭtyja źlivy»

Biełaruskaja prapahanda ŭkinuła ideju, što izrailcianaŭ chočuć pierasialić va Ukrainu

Łukašenkaŭcy nazyvajuć foty zabitych CHAMAS dziaciej fejkam, dakazvajuć heta zhienieravanym ščaniukom

Mark Rychter

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
5
Панылы сорам
11
Ха-ха
16
Ого
1
Сумна
3
Абуральна
5
15
Radyjohladač /adkazać/
14.04.2024
Dalej iduć «Žiełtyje ślivy», jakija zhadali Ukrainu i zaadno pryviali novuju rasijskuju mietadyčku, byccam pra jaje zabyvajuć na fonie inšych kryzisaŭ u śviecie. Hety naratyŭ paŭtaryŭ i łukašenkaŭska-rasijski telehram-kanał «Biełorusskij siłovik», zajaviŭšy, što «ZŠA nie tak turbujucca za Ukrainu, jak za Izrail». Pavažanyja ukraincy, vam nie padabajecca, što zachad, u parušeńnie Budapiešskaha miemarandumu, amal spyniŭ pastaŭki ŭzbrajeńniaŭ i nie začyniŭ nieba nad Ukrainaj, jak učora zrabiŭ heta ŭ Izraili, u naśledak čaho hinuć vašyja vajskovyja ad KABaŭ i cyvilnyja ad rakiet? Dyk voś ciarpicie i nie buchcicie, bo aburacca biezchrybietnaści i biezsumlennaści zachadu - heta "rasiejskaja mietadyčka i naratyvy".
1
Fantomas/adkazać/
14.04.2024
Radyjohladač , rasijskaja mietadyčka - eto kosiť pod objektivnosť i prodvihať kacapskije narrativy o tom, čto nužno sdavaťsia i leč pod moskvu. Tolko chrien tiebie, musorok. My nie pieriedumajem.
5
Radyjohladač /adkazać/
15.04.2024
Fantomas, a moža ty prosta kormišsia z hrantaŭ jak i aŭtar artykułu i nie chočaš kusać ruku haspadara? Pra toje što ty tam dumaješ i ci nie pieradumaŭ mnie ŭvohule ničoha nie viadoma.
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera