Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
15.08.2022 / 23:43RusŁacBieł

Va ŭkrainskaj Zatocy try čałavieki zahinuli, padarvaŭšysia ŭ mory na minie

U pasiołku Zatoka Adeskaj vobłaści Ukrainy ŭ niadzielu, 14 žniŭnia, piać čałaviek praihnaravali zabaronu na vychad na marski bierah i paciarpieli pry vybuchu na plažy, troje ź ich zahinuli. Pra heta paviedamiła pres-słužba Nacyjanalnaj palicyi.

Jak ustanaviła śledča-apieratyŭnaja hrupa, niekalki čałaviek, jakija pracavali na budoŭli, vyjšli na plaž, niahledziačy na zabaranialnyja znaki i sihnalnuju stužku, i pajšli kupacca ŭ mory. Zahinuli try čałavieki, jakija byli ŭ vadzie: heta mužčyny va ŭzroście 25, 32 i 53 hadoŭ z Čarnihaŭskaj, Zaparožskaj i Žytomirskaj abłaściej. Cieły dvuch dastali ŭ toj ža dzień, małodšaha ŭdałosia znajści tolki nazaŭtra z dapamohaj kvadrakoptara.

Jašče dva čałavieki — 43-hadovy mužčyna z Čarnihaŭskaj vobłaści i 44-hadovaja žančyna z Kijeŭskaj — byli pobač na bierazie i pry vybuchu atrymali traŭmy, jany zaraz znachodziacca ŭ balnicy. 

Uzbudžanaja kryminalnaja sprava pa fakcie niaščasnaha vypadku. Palicyja pakul što kaža pra vybuch «nieviadomaha pradmieta», bo jašče nie praviedzienyja ekśpiertyzy, adnak, chutčej za ŭsio, vybuchnuŭ adzin z snaradaŭ, jakimi zaminiravana ŭźbiarežža.

«Jašče raz padkreślivajem: u vadajomach Adeščyny kupacca zaraz niebiaśpiečna i zabaroniena. Plažy i ŭźbiarežža rehijona abaronienyja i asnaščanyja vybuchovymi pryładami», — skazała pres-sakratar miascovaj palicyi.

Adnak na mnohich ludziej hetyja zakliki i navat realnyja śmierci ludziej nie robiać nijakaha ŭražańnia. Bo heta ŭžo nie pieršy padobny vypadak.

U suviazi z adnym z papiarednich incydentaŭ vielmi emacyjny zvarot da hramadzian zapisaŭ kiraŭnik Adeskaj abłasnoj vajennaj administracyi Siarhiej Bratčuk. Jon źviarnuŭ uvahu, što ŭ mory rasstaŭlenyja miny dla taho, kab abciažaryć vysadku rasijskaha desantu i što pra heta hramadzianie šmat razoŭ papiaredžvalisia. Ale niekatoryja ŭsio adno, maŭlaŭ, šukajuć na plažach Adeskaj vobłaści premiju Darvina. Jak vyhladaje, pošuki praciahvajucca i nadalej.

Čytajcie taksama:

U Čornym mory kala Adesy padarvaŭsia čałaviek, praihnaravaŭšy papiaredžańni pra zaminiravańnie

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
0
Панылы сорам
2
Ха-ха
2
Ого
0
Сумна
20
Абуральна
1
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031