Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
03.08.2022 / 22:067RusŁacBieł

«Heta absalutny skandał». Polšča maje namier rašuča adkazać na pryhavor Irynie Słaŭnikavaj

Kiraŭnik polskaha ŭrada Matevuš Maraviecki daručyŭ polskamu MZS pryniać rašučyja miery ŭ suviazi z pryhavoram žurnalistcy Irynie Słaŭnikavaj, asudžanaj siońnia na 5 hadoŭ kałonii. Maraviecki nazvaŭ prysud «nieprymalnym».

Iryna Słaŭnikava padčas vyniasieńnia pryhavora. Fota: @bajby

«Svaboda druku, słova i svabodnaje prava vykazvać svajo mierkavańnie źjaŭlajucca krajevuholnymi kamianiami demakratyi. Prysud režymam Łukašenki žurnalistki Iryny Słaŭnikavaj da 5 hod kałonii strohaha režymu — heta absalutny skandał, parušeńnie ŭsich normaŭ cyvilizacyi, pravoŭ čałavieka i žurnalisckich standartaŭ.

Hety nieprymalny prysud vykliča nieadkładnuju i rašučuju reakcyju Polščy na mižnarodnym uzroŭni. Ja daručyŭ Ministerstvu zamiežnych spraŭ zrabić nieadkładnyja i rašučyja kroki», — napisaŭ premjer-ministr u fejsbuku.

Irynu Słavnikavu zatrymali ŭ minskim aeraporcie ŭ kastryčniku 2021 hoda paśla viartańnia z adpačynku. Jana pryznana palitviaźniem. Raniej Iryna pracavała na «Biełsat TB», u apošni čas supracoŭničała z polskim telebačańniem TVP. Žurnalistku abvinavačvali ŭ stvareńni ekstremisckaha farmiravańnia» (č. 1 art. 361-1 KK) i arhanizacyi i padrychtoŭcy dziejańniaŭ, jakija hruba parušajuć hramadski paradak» (art. 342 KK).

Rajonny sud Homla siońnia pryznaŭ Słaŭnikavu vinavataj u «stvareńni ekstremisckaha farmavańnia» i asudziŭ na 5 hadoŭ pazbaŭleńnia voli ŭ kałonii. Prysud byŭ navat bolš žorstki, čym chacieła abvinavačańnie, jakoje patrabavała 4 hady kałonii.

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
9
Панылы сорам
7
Ха-ха
4
Ого
0
Сумна
3
Абуральна
71
0
Nie lubię ubogich/adkazać/
04.08.2022
Olaf, przyjeżdżaj wielki bohater do Białorusi. Weź ze sobą broń jaką znajdziesz i skacz tutaj do barykad. I zobaczysz jaki tutaj obóz koncentracyjny.
0
Otož!/adkazać/
04.08.2022
Hłavnyj vzłom principov diemokratičieskich obŝiestv zaklučajetsia v tom, čto diktatura nie dołžna rassmatrivaťsia kak ravnoje obŝiestvo. No diktatury chaknuli vsie principy. V itohie čto połučajetsia, k primieru: papa v khb ili inoj strukturkie pytajet, vorujet pri banditskich napadienijach na doma ludiej. A synok jeho v Polšie v Jahiełłonskom institutie učitsia na mieniedžiera. I kohda svobodnoj diemokratičieskoje obŝiestvo nachodit śviaź etoho synka s papoj-pałačom, načinajetsia tot samyj chak.

===On v tom, čto voźnikajut žalelŝiki, kričaŝije: eto ditia! požalejtie riebienka! riebienok nie otviečajet za otca! on za svobodu! on tut poučitsia i budiet svobodolubiec! nielzia tak otnosiťsia k čiełoviekam!

===I tut piervaja važnaja ošibka. I jeśli by osvoboditieli Jevropy vo vriemiena VMV byli takimi žie žalelŝikami, to i Hitler by do sich por sidieł v domie priestariełych i pił kofie s mołokom, vitaminami i riehularnym massažiem. Potomu čto nielzia žie tak otnosiťsia k čiełoviekam!

===Itoh: diemokratičieskije principy i otnošienije dołžny rassmatrivaťsia kak jestiestviennoje sostojanije VNUTRI DIEMOKRATIČIESKOJ HRUPPY. Eto nie dołžno kasaťsia diktatur, tak kak dla diktatury eto projavlenije słabosti i sposob chaknuť vsiu diemokratiju.
0
Maksim Dizajnier/adkazać/
04.08.2022
Šo?Opiať obiespokojennosť?Kakoj košmar. Itiellihientov sažajut na zonu po srokam za ubijstvo. Kołchoźniki płodiatsia, kak sumasšiedšije, vsie dvory v kolaskach i oduchotvoriennych licach. Ničieho v etoj stranie nie mieniajetsia, Tožie samoje, čto 40 let nazad, dažie tie žie traktora, tolko siejčas jeŝie i sažať načali.
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031