Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
08.09.2021 / 13:01RusŁacBieł

Mihranty z Iraka pakazali, jak jany dva tydni žyli ŭ lesie na biełaruska-łatvijskaj miažy. VIDEA

U pačatku žniŭnia na biełaruska-łatvijskaj miažy sustrelisia dźvie hrupy mihrantaŭ ź Iraka. Razam ich byŭ 41 čałaviek, z katorych 11 dziaciej. Ciaham niekalkich dzion ich adłoŭlivali i viartali da miažy i łatvijskija, i biełaruskija pamiežniki. Mihranty vymušanyja byli raźbić łahier prosta kala pamiežnych słupoŭ. Ciaham hetaha času irakcy zdymali na videa svoj pobyt.

Na videa bačna, što irakcy tulilisia na niejtralnaj pałasie, a pobač kala ich stajać pamiežniki.

Spać mihrantam davodziłasia prosta na ziamli. Kab sahrecca, jany pastajanna palili vohniščy. A kab nie zmoknuć ad daždžoŭ, apranali na siabie i svaich dziaciej pakiety dla śmiećcia.

Na suviazi z «Našaj Nivaj» byŭ adzin z udzielnikaŭ hrupy — 19-hadovy Rava Jasen. Da taho, jak patrapić u Biełaruś, Rava žyŭ u horadzie Erbil — stalicy Kurdskaj aŭtanomnaj akruhi ŭ Iraku.

Razam sa svajakami i siabrami jon prylacieŭ u Miensk u pačatku žniŭnia, paśla čaho nieviadomyja ludzi advieźli ich usich na miažu.

Tydzień tamu suviaź z Ravam abarvałasia, ale jon paśpieŭ dasłać tyja samyja videa ŭ redakcyju. Što ciapier ź mihrantami i samim Jasenam, nieviadoma.

Nahadajem, ź lipienia pamiežniki Łatvii, hetaksama jak i ich kalehi z Polščy i Litvy, nie prapuskajuć na svaju terytoryju bolšaść mihrantaŭ, jakija prybyvajuć ź Biełarusi. U ES abvinavačvajuć Biełaruś u arhanizacyi nielehalnych patokaŭ mihrantaŭ i nazyvajuć dziejańni biełaruskich uładaŭ i pamiežnikaŭ «hibrydnaj atakaj».

Čytajcie taksama:

Mihracyjny kryzis na biełaruska-litoŭskaj miažy: što nie tak z arhumientami łukašenkaŭcaŭ?

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera