Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
11.06.2024 / 09:082RusŁacBieł

U škołach uviaduć fakultatyŭ pa miedycynie

Zaniatki prapanujuć navučencam X-XI kłasaŭ.

Fota: Minzdaroŭja

Minadukacyi zaćvierdziła prahramu jašče adnaho školnaha fakultatyva: «Uvodziny ŭ miedycynskuju prafiesiju». Pastanova apublikavanaja na Nacyjanalnym pravavym partale, piša Tochka.by.

U navučalnuju prahramu ŭklučyli nie tolki teoryju, ale i praktyku, i navat ekskursii ŭ miedustanovy. Daktarami paśla fakultatyva, viadoma ž, školniki nie stanuć, a voś ujaŭleńnie pra miedycynskija prafiesii i bazavyja navyki atrymajuć.

U Ch kłasie na zaniatkach vyvučać historyju miedycyny, sistemu miedadukacyi ŭ Biełarusi, abmiarkujuć vobraz miedycynskaha rabotnika. Astatnija hadziny pryśvieciać zdarovamu ładu žyćcia, asnovam hihijeny i mieddapamohi nasielnictvu.

A voś u XI kłasie piarojduć da bolš składanych rečaŭ — anatomii, fizijałohii i navat farmakałohii. Dzieciam raskažuć ab mietadach dyjahnostyki i miedycynskaj reabilitacyi.

Skryžavańnie z «miedycynskaj padrychtoŭkaj»

U X-XI kłasach jość taki pradmiet, jak Dapryzyŭnaja i miedycynskaja padrychtoŭka». Błok pa miedycynie prachodziać dziaŭčynki.

Niekatoryja temy zaniatkaŭ pierasiakajucca z prahramaj fakultatyva. Naprykład, i tam i tam prachodziać lekavyja preparaty, pieršuju miedycynskuju dapamohu, nakładańnie paviazak.

Ale roźnica ŭsio ž taki jość: na ŭrokach «miedycynskaj padrychtoŭki» ŭpor robiać na adpracoŭku navykaŭ. Naprykład, šmat vučebnych hadzin adviedziena na toje, kab školniki navučylisia rabić paviazki.

U toj ža čas na fakultatyvie ŭpor robicca na aznajamleńnie z prafiesijaj, tamu ŭ prahramu ŭklučany i ekskursii ŭ miedustanovy, apteki i inš.

Čytajcie taksama:

U škołach źjavicca siem novych fakultatyvaŭ

«Patrebien asobny raździeł». U novym školnym padručniku historyi raskažuć pra padziei 2020 hoda

Na biełaruskim školnym fakultatyvie źbirajucca vyvučać tvorčaść «Bi-2»

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
2
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0
0
Čytač/adkazać/
11.06.2024
Rychtujuć dziaciej da vajny. Adnačasova Chrenin adpracoŭvaje prymianieńnie niestratehičnaj jadziernaj zbroi. https://nashaniva.com/344671/
0
Bum/adkazać/
11.06.2024
Miedicinsko-patriotičieskije kłassy pora sozdavať  ;)))))))))))
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031