Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
12
No /adkazać/
02.04.2024
«Kancert u Vilni prajšoŭ komam. My pačali rychtavać kancert, rekłama była supieradarahaja, bo heta była «čornaja piatnica».Stali telefanavać błohieram i pačalisia cudy. My zrazumieli, što ŭ nas praktyčna niama siabroŭ. Pisali Laŭčuk — admoviła, Snycina naohuł zabłakavała, Vietrava nie adkazała, nu moža sapraŭdy była zaniataja. My atrymali ŭsiudy admovy. I heta tolki tyja, pra kaho ja pamiataju»
-----
Padrabiaźniej možna? Čamu admovili?
Moža hetyja ludzi užo viedali chto taki Arsień dalaravy?

Voś tak ruskamirnyja kansierva i uskryłasia z moŭnym pytańniem.

19
Nad Niomanam/adkazać/
02.04.2024
Ja naradziŭsia ŭ Charkavie, vyras u Mahilovie
Usio zrazumieła - ruski čałaviek. Tamu i biełaruskaja mova dla jaho čužaja.
2
špońk/adkazać/
02.04.2024
Pračytaŭ artykuł, i cełym, što jon nie tak skazaŭ, što ŭ th na hety artykuł nakidali łajna?
1
hierdzień /adkazać/
02.04.2024
špońk, zhodny. 6 hod tamu rabiŭ adnu reč, što svaje ž nakidali łajna, a paśla na hetaj chvali ŭvohule zakadravaja zabarona ad dziaržavy pryjšła. svaje ž, nacyjanalnyja biełaruskamoŭnyja mianie ździvili tady
3
Mimašoŭ/adkazać/
02.04.2024
Tak ta jon niejki pakryŭdžany. Ale, pra toje što jość hurtok z pantyjonu biełaruskich bahoŭ błohieraŭ - zhodzien. Vielmi časta čuvać jak niechta źviartajecca pa dapamohu ci pa supracu, i ich ihnarujuć. Ale, pra heta ž nie skažuć tutaka, što niejkaja Vietrava ihnaruja, a Laŭčuk blakuje.
3
dfg/adkazać/
02.04.2024
Čytaju artykuł na biełaruskaj... I mnie soramna i kryŭdna, što biełaruskamoŭnyja biełarusy tvitara takija taksičnyja. Dy i nie tolki tvitara :(
Heta hańba na samoj spravie
22
Maksim Dizajnier/adkazać/
02.04.2024
dfg

Počiemu tolko biełaruskamounyja?Biełarusiki očień toksičnyje. Ob etom hovoriat i inostrancy. Eto vidno po chamstvu v obŝiestviennych miestach, kamiennych i pieriekošiennych zatočkach, privyčkam lezť po hołovam, dažie jeśli ty po ulicie prosto idieš. Inohda šarachaješsia, čtoby kakaja-nibud́ madam mietr s kiepkoj i ambicijami s Evieriest s noh nie śbiła, v tom čiśle na mašinie. Ja užie mołču pro ombała v čiernych, kak na pochoronach łochmoťjach. Złyje i niesčastnyje ludi.
1
Tak/adkazać/
02.04.2024
dfg
takija taksičnyja
❄️
9
Erik Biern /adkazać/
02.04.2024
Maksim Dizajnier, plusuju, kołchoznaja privyčka pierieť popieriek čužoj dorohi ili riešať za koho-to druhoho, vieś etot kołchoz jeŝio nie skoro vyvietriejeťsia s ziemli biełorusskoj. Vot ja žił v Ukrainie i tam (vniezapno) ludi boleje kulturnyje i dobryje. Vidno dažie po tomu kak akkuratno jezdiat na samokatach. V RB voobŝie nasrať na vsiech i vsia. Ja zadumyvałsia a počiemu tak połučajeťsia čto v ciełom obŝiestvo v Ukrainie boleje normalnoje možiet potomu čto jeśli budieš po śvinski siebia viesti priletit otvietočka nu ili tiebie prosto objaśniat čto ty niekrasivo siebia viedioš. V Biełarusi takoj riefleksii nietu jesť tolko sado-mazo ihry, v kotoryje ihrajut ludi.
3
Aŭpu/adkazać/
02.04.2024
Za što dakalabalisia da čałavieka, nie razumieju. Charošy chłopiec, i muzyka dobraja, robić što moža i jak moža. Mai simpatyi.
0
nie taki jak jość/adkazać/
02.04.2024
Mahu nakidać łajna abodvum bakam, ale prapanavaŭ by supakoicca. Zrazumieła, što dla Kiślaka biełaruskaja ni čužaja, ni rodnaja, što jamu pichać za heta?! A biełarusy ž pichali, pichajuć i buduć pichać za biełaruskuju, bo heta zanadta balučaja tema
3
Y/adkazać/
02.04.2024
A ja razumieju pra što jon kaža, bo sam z hetym sutykajusia. Jość adčuvańnie, što "aktyŭnaja biełaruskaja tvorčaja emihracyja" zamknułasia na 30-40 imienach, sami sabie varušacca, tyrčać tvarami z kožnaha šou, adzin adnamu dapamahajuć, ahulnyja prajekty robiać i da ich tak prosta nie ŭciśniešsia.
2
Hańba/adkazać/
02.04.2024
"Zadychajaś ot miełkich svoich katastrof..."
1
JANKA/adkazać/
02.04.2024
• BIEŁARUSY NA ĆVINTARY • 🎤 Pieršy raz pačuŭ pra hetaha «ŭsim viadomaha j najpapularnaha» A.Kiślaka. I voś zajšoŭ u Jutub, dzie jahonaja nia kisłaja piesieńka «Možna ja z taboj?». Pryčym, tamaka tolki pieśnia bieź nijakaha klipu — i ažno la 10 miljonaŭ prasłuchoŭvańniaŭ. Što ž, spadar —małajčynišča! 🔦 Jašče jo dziŭny biełaruski hurt «Niamiha» ź nia mieniej pryšpilnym «Majakom». Adčuvańnie, što vykonvaje jaho dziaciuk, jaki zvaliŭsia z dubu ci pad uździejańniem niejkich (chaj budzie, dazvolenych) preparataŭ. :) I choć «Majak» śviecić ludzkomu moru z usich prasoŭ nie adzin hod, ale ŭ Jutubie ŭ jaho našmat mieniej prahladaŭ. Avochci, časam «Jutup» i «Ćvintar» heta (za)hadka. A vy niešta chočacie jašče ad roznych «Indeksaŭ» i «Adkaałkašnikaŭ»! 🥇 Ale prostym biełaruskim «abuvatalam» usio adno chaciełasia b čuć padobnyja hity na rodnaj movie. Ci choć by pierakłady, jak zrabiŭ Siaroha sa svajej «Lalkaj», ślozna praśpiavaŭšy jaje j pa-biełarusku.
6
žeŭžyk/adkazać/
03.04.2024
JANKA, šukajcie pieśni "Žyvie", "Mroja", "Kachańnie", "Ciemra", "Łajnałak" na youtube kanale aŭtara. A ŭ tym, što jany pakul što nie atrymali šalonaha pośpiechu, jość taksamaka i VAŠAJA vina. Bo prahlady i padabajki na roŭnym miescy ź niadkul nia voźmucca.
0
JANKA/adkazać/
04.04.2024
žeŭžyk, vy ŭ škołku chadzili? I ŭ tym, što vy čytać nie navučylisia, NIE MAJA vina.
8
Common sense /adkazać/
02.04.2024
Kak ni kruti takaja rievnosť imiejet pod soboj dieniežnuju osnovu. Tru oppozicioniery kotoryje pilat hranty užie 30 let bojatsia ostaťsia biez charčiej. P.S. Kstati u čuvaka sprosili čiej Krym? Dumaju tam u nieho nie vsio tak odnoznačno))
7
Jo/adkazać/
02.04.2024
Dzie treba žyć u Miensku, kab sustreć tolki adnaho biełaruskamoŭnaha. Ja tam nie žyŭ, ale amal na kožny moj pryjezd u Miensk, čuŭ movu siarod minakoŭ. U Miensku dapaŭna biełaruskamoŭnych.
8
Imia/adkazać/
02.04.2024
"..rasskazav o svojej popularnosti, błokirovkie v Rośsii i słožnych otnošienijach s biełorusskim obŝiestvom"  (s)
AP$ENT vidimo popał v tvitierie na biełaruskamounych siektantov. A tie ž sčitajut, čto oni samyje nastojaŝije, a russkojazyčnyje biełarusy eto vtoroj sort))
7
nie taki jak vy/adkazać/
02.04.2024
Vy, moža, i treci, a mo i čaćvierty. Tut treba šukać taho, chto raźbirajecca ŭ hatunkach ła.na.
3
JANKA/adkazać/
02.04.2024
Imia, a jaki vy sort, kali adraklisia ad rodnaj movy j kultury?! Tolki j hańbicie svaim riussskim izykom Radzimu❗
0
soniejka/adkazać/
03.04.2024
[Red. vydalena]
1
Imia/adkazać/
03.04.2024
nie taki jak vy, vot to čiem vy i zanimajetieś, a nie nie sozdajetie čto-to značimoje
5
Imia/adkazać/
03.04.2024
JANKA, vy nie chotitie sjezdiť v irłandiju, amieriku, šviejcariju? možiet poumniejetie? 
6
Nn/adkazać/
03.04.2024
Jakija na NN cikavyja kamientatary i łajkanaciskalniki. Pram uvieś ruskimir tutaka sabraŭsia)
0
etot/adkazać/
03.04.2024
[Red. vydalena]
13
Taki da/adkazać/
03.04.2024
A ja biełaruskamounych čuju tolko v avtobusie ili v mietro, po objavleniju diktora: "Nastupny prypynak...". I połučajetsia, čto Priekrasnaja Biełaruś Buduŝieho na movie- eto mrija, mara, miečta. 
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera