Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
1
Myš/adkazać/
28.03.2024
Nahladnaja ilustracyja da taho, jak marać žyć biełarusy - raście nasielnictva vyklučna na samym zachadzie. I pofih na tuju ruskamirnuju łuchtu, što viarzie prapahanda
2
123/adkazać/
28.03.2024
Hałoŭnaja pryčyna rosta nasielnictva u Horadni, heta blizaść da Jeŭropy, da Polščy. Heta pryvablivaje ludziej. Pastupova rehijony na uschodzie krainy buduć puścić.
3
Moi nabludienija /adkazać/
28.03.2024
123, hłavnaja pričina v tom, čto Hrodno vysasyvajet ludiej iz obłasti, v kotoroj, po sravnieniju s vostočnymi ostaliś choť kakije to ludskije riesursy, tožie samoje otnositsia i k Briestu. A počiemu dierievni zapadnoj Biełarusi mienieje, čiem na vostokie nie nužno objaśniať. A vniešniaja mihracija iz Hrodno ili Briesta značitielno bolšie, čiem iz Mohilova ili Homiela, osobienno pośle 2020.
6
Maksim Dizajnier/adkazać/
29.03.2024
Moi nabludienija

Skazki tut nie rasskazyvaj pro praćvietajuŝyje dierievni na Zapadnoj Biełarusi. Vitiebskaja obłasť - samy prioritietnyj rajon dla pieriejezda iz horoda. V tvoich hrodnienskich pienatach i połoviny toho, čto tam jesť, nietu.
2
Sosied po haražu lubovnika žieny Maksimki dyzajniera/adkazać/
30.03.2024
Maksim Dizajnier, tiebie iz Moskvobada vidnieje
3
Aleh/adkazać/
28.03.2024
Zamiečatielnyj horod. Łučšie Minska.
3
Maksim Dizajnier/adkazać/
31.03.2024
Aleh

V piervuju očieried́ iz-za ludiej. Eto zamietno užie po dorohie ot vokzała do cientra. Pričiem ja imieju vvidu dažie fiziołohiju:nosy, razriez hłaz, vołosy. Ludi boleje raspołahajuŝije k siebie kakije-to čto li.  Rassłablennyje i spokojnyje. Po Minsku kak usravšiś vsie nosiatsia, zatočki, kak budto v žopie pajalnik,a v dień po 500 - banan. Ko mnie v Batorii podruliło dvie simpatičnie buchije čiki. Rzhovoriliś, čieriez 5 minut užie zvali s soboj na fłet prodołžať. A ja samovarom pripiersia. V Minskie vsie šarachajutsia druh ot druha, kak prokažiennyje, iz štanov vypryhivajut, čtoby risonuťsia. Jedinstviennyj bolšoj minus Hrodno - eto Lida, a točnieje lidskoje pivo. Užaśnieje piva ja nie pił nihdie v mirie. Vitiebskoje v razy vkuśnieje. I iz-za blizosti k zapadnoj hranicie cieny ślehka nieadiekvatnyje, dažie v sravnienii s Minskom. V kafie - točno takije žie.
0
Brest siła/adkazać/
28.03.2024
na 20 hadoŭ mienš Hrodna i Brest pabyli ŭ "savieckim rai", i dahetul značno
0
liga/adkazać/
28.03.2024
Nu mianie možacie vykraślić z žycharoŭ horada. Naminalna ja jašče tam, ale realna - ja naŭradci kaliści paviernusia. Nie pry hetym režymie. I takich, jak ja, tam - tysiačy.
1
wenlo/adkazać/
28.03.2024
Cikava skolki žycharoŭ Harodni i Bresta, zaraz znachodziacca ŭ Polščy?
I skolki  tam žyvie ludziej, majučych pachodžańnie z rasiejskich vajskoŭcaŭ?
0
Rjjj/adkazać/
29.03.2024
wenlo, Ja rodam z samaha Uschodu Biełarusi, akurat na miažy z Branščynaj naradziŭsia. U svoj čas było dla mianie adkryćciem nakolki maskalskaja Harodnia. U nas u hrupie litaralna va ŭsich haradziencaŭ baćka byŭ abo maskalski achficer, abo niechta z SSSR byłoha. Takoha nie nazirałasia ani ŭ Mahilevie, ani ŭ Homli. Atrymlivajecca, što paśla 1950-ch, kali apošnija mieścičy źbiešli ŭ Polšu pa repatryjacyi, horad masava zasialili nie tolki viaskoŭcami, jak na Uschodzie, ale i rasiejcami. U Vilni taksama taki pryšpił: šmat najechała rasiejcaŭ akurat z RSFSR
0
Maksim Dizajnier/adkazać/
31.03.2024
Rjjj

Da-da, vsie v Polšu sdrystnuli, poetomu dažie voditieli trolejbusa - etničieskije polaki, s polskimi imienami i familijami.
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera