Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
1
Gorliwy Litwin /adkazać/
26.03.2024
Nu i ci mahčymaja takaja ščyraja sialanskaja utopija, jakuju choča siaredni bieła rus? Jon moža čakać jaje jašče tysiaču hadoŭ. Ale kali dobra adłupcavać dy vycieśnić samych niezadavolenych, jon bieź vialikich pretenzij prymie i fašysckuju madel. A viečaram na kuchnie pad čarku budzie cicha sumavać pa svajoj utopii. Letuciennaja mitapaetyčnaja duša! Troški bližej da sonca, troški dalej ad miesiaca...
3
Historyk z narmalnym dyplomam, a nia z kłajpedzkim/adkazać/
26.03.2024
Gorliwy Litwin , a jak ža tak stałasia, što iścinnyja aryjcy paŭnočnaha zachadu taksama stali tymi samymi harotnymi sialanami, jakich i vycisnuć možna, i prymusić? Z Vašecievych kanapavych daśledavańniaŭ dobra viedajem, što žychary paŭnočnaha zachadu sialanami nie byli, a tolki i rabili što masava čytali Syrakomlu, Chodźku i Mickieviča (nie biada, što heta nie paćviardžajecca adpaviednymi daśledavańniami knižnaha rynku nakštałt Epštejna abo Koŭkiel, ale Aleś Bieły, musić, maje niejkija sensacyjnyja krynicy, jaki prosta hadami ŭsio nijak nia choča nam pakazać). U čym ža ž sakret?
10
zapuskajcie haz u kamieru, dziviciesia vynikam/adkazać/
26.03.2024
Apytańni ŭ kancłahiery robić abo viertuchaj, abo var`iat.
3
Chto sacyjolaha zakazvaje, toj jaho i tancuje/adkazać/
26.03.2024
zapuskajcie haz u kamieru, dziviciesia vynikam, ja b jašče dadaŭ, što spadaram Astapieniu, Koršunavu end ko varta pieradać: vy svaje «apytańni» (praviedzienyja nieviadoma jakimi metadami i na nieviadoma jak adabranaj vybarcy) pravodźcie moža nia tak synchronna z čarhovymi inicyjatyvami pa abmiežavańni pravoŭ biełarusaŭ za miažoj nakštałt u Litvie. A to zanadta paleŭna vychodzić.
37
Smatraščy/adkazać/
26.03.2024
Koročie movu na chleb nie namažieš i v stakanie ona nie bulkajet, takoj siebie priviet Paźniaku i pročim nacionalistam.
0
Nacdem/adkazać/
26.03.2024
Smatraščy, mazać heta tvaja prafiesija
1
Josik/adkazać/
26.03.2024
Smatraščy, biez nacyjanalistaŭ nie moža isnavać nivodzin narod. Čamuści rasiejski nacyjanalizm vas nie pužaje, ale tolki pačujecie biełaruskuju movu, ruka ciahniecca za smartfonam, kab zapisać, a potym skinuć u hubazik šerahovaha biełaruskaha nacyjanalista.
0
Rečaisnaść/adkazać/
26.03.2024
Smatraščy, tak heta pryviet u pieršuju čarhu samim sabie. Toje što Paźniak kazaŭ 30 hadoŭ tamu, mienavita tak usio i adbyłosia.
0
Jurij/adkazać/
27.03.2024
Smatraščy, To jesť sriedniestatističieskij biełOrus prodast rodinu za namazku na chleb i paru bulkov v stakan?
3
Vładimir/adkazać/
27.03.2024
Jurij, da prodam ! Tolko b žiť normalno ) imieť pravo vybora i znať čto konstitucija - eto osnovnoj dokumient, čto on nie pomieniajetsia v uhodu čjich-to siezonnych obostrienij ….
2
Kastuś/adkazać/
26.03.2024
karoč, hłubinnyj biełarus za vsie chorošieje protiv vsieho płochoho, za chorošije otnošienija so vsiemi, a samoje hłavnoje, čtob radi vsieho etoho nie nado było vstavať s divana
0
Mroja/adkazać/
26.03.2024
Kastuś, dakładna!
5
nie biełarus/adkazać/
26.03.2024
Pustazielle a nie narod
52
Zanoza/adkazać/
26.03.2024
Srazu skažu - ja protiv łuki, čtoby oboznačiť svoju poziciju i nivielirovať nieviernyje intierprietacii po povodu moich političieskich vzhladov! Zamieču, čto isśledovanije pochožieje na pravdu. A s čieho vy - BČBešniki riešili, čto vsie Biełarusi i tie, kto ujechał iz nieje horiat vašimi idiejami i až iz štanov vypryhivajut, topiat za biełaruskij jazyk? Ničieho protiv nie imieju biełaruskoho jazyka, no na dannom istoričieskom etapie - eto nie ustriemlenija bolšinstva biełarusov, skorieje jeho očień maleńkoj časti obŝiestva - 4-ch istorikov, 3-tieatrałov i 2-ch riekonstruktorov - komu eta tiema nacionalnoj samoidientifikacii s učiotom dalnieho istoričieskoho prošłoho očień važna. Kto iz Minska, vspomnitie skolko vas sobirałoś na płoŝadi Banhałor i v druhich miestach horoda, kohda razriešałoś na raźličnyje vaši mieroprijatija. S tiech por v łučšuju storonu vriad-li čto-to iźmieniłoś, a stało horazdo chužie s učiotom katka rieprieśsij i massovoj propahandy za poślednije hoda. Vy absolutno nie znajetie svoich ludiej, a poetomu diełajetie nieviernyje šahi, kotoryje nie priviedut vas k pobiedie. Kto-to vas povieł nie toj dorohoj s etim BČB. Očień nadiejuś na vaši dizłajki - eto tožie povyšajet vidimosť kommientarija 😃
3
realist/adkazać/
26.03.2024
biełarusami źjaŭlajucca tolki tyja hramadzianie Biełarusi, jakija karystajucca biełaruskaj movaj i dla jakich biełaruskaja nacyjanalnaja kultura pieradusim. ruskamoŭnyja hramadzianie Biełarusi amal ničym nie adroźnivajucca ad rasijan i, z punktu hledžańnia RF, źjaŭlajucca 'sootiečiestvieńnikami', jakich RF klaniecca abaraniać i za svaimi miežami. čym bolš u Biełarusi takich mankurtaŭ i saŭkoŭ, jak vy, tym u bolšaj jana niebiaśpiecy.
2
Aleh/adkazać/
26.03.2024
Zanoza, dizłajknuł. Isklučitielno dla povyšienija vidimosti kommientarija.
1
Nacdem/adkazać/
26.03.2024
Zanoza, nie treba vydavać siabie za ŭsich, tvaja pazicyja - heta jaje adsutnaść, bo paŭstaje pytańnie nie pra toje, što ty suprać, a pra toje, ZA što ty. Baču, što topiš za ruski mir
9
Hubozakatka/adkazać/
27.03.2024
realist, realist, realist, dla toho, čtoby riealizovať vaši miečty nieobchodimo:
1. Śmieniť diejstvujuŝij riežim, žiełatielno mirno
2. Proviesti čiestnyje diemokratičieskije vybory
3. Vyniesti na riefieriendum vopros o hosudarstviennych jazykach
4. Proviesti čiestnyj diemokratičieskij riefieriendum i połučiť na niem bolšinstvo hołosov, čto biełaruskij jazyk javlajetsia jedinstviennym hosudarstviennym jazykom Biełarusi
Dažie, jeśli eto i proizojdiet, daleko nie fakt čto biełarusy pobiehut izučať biełaruskij jazyk i sdavať po niemu ekzamien. Čto budietie diełať s otkaźnikami, naprimier, s piensionierami, kotoryje vsiu žizń prožili v Biełarusi i razhovarivali isklučitielno na russkom i oni nie chotiat na starosti let učiť jeŝie kakoj-to jazyk? A piensionierov v Biełarusi nu očień mnoho, sohłasno statistikie. Ponizitie ich v pravach, lešitie piensii, postroitie hietto v Čiernobylskoj zonie i otpravitie ich tuda na izolirovannoje proživanije za to, čto oni nie chotiat razhovarivať na biełaruskom jazykie?
A možiet vy rasskažitie nam kak v civilizovannoj Šviejcarii, hdie 4-je hosudartstviennych jazyka udajetsia ludiam sčastlivo žiť s vysokim dostatkom i nie imieť konfliktov?
A niemieckij jazyk - eto Hitler? A russkij jazyk - eto Putin? Vot kohda eto vsie proizojdiet i pravda budiet na vašiej storonie, vozvraŝajtieś, prodołžim našu biesiedu. A poka riekomienduju vam kupiť hubozakatku i naučiťsia jej polzovaťsia.
21
898/adkazać/
26.03.2024
70% nie vidiat smysła v movie, nie ponimajut začiem ona nado i nie dopustiat, čtoby ona była 1 hos. jazykom
87% nie chotiat idti za civilizovannym mirom (osobienno nraviatsia tie, čto chotia odnovriemiennov jes i rf - eto dołžno stať mied. diahnozom i osnovanijem dla priznanija niediejesposobnym)

pri takich procientach ja vieriu v zajavlennyje 83% na vyborach
po suti boroliś zastabiły i ruskomircy, śvidietieli siekty mudroho putina

biełorusam v rb miesta niet, eto 10-15%, faktičieski friki
3
Fejspałm/adkazać/
26.03.2024
Słyšnyja vysnovy na kont taho, što bolšaści biełarusaŭ nie daspadoby, jak tyran Łukašenka, tak i nacyjanalnaaryjentavanaja apazicyja. Mienavita tamu, favarytam na vybarach 2020 hodu byŭ Babaryka.
1
Heta praŭda/adkazać/
26.03.2024
Fejspałm, voś tamu hubiernskija i buduć viečna isnavać pad raznastajnymi ramzanami ch**łašenkami. Bo kali ŭ hramadstvie 80-85 ruskamirnych, ci ŭ stanie jano pabudavać hodnaje žyćcio? Pytańnie, viadoma ž, rytaryčnaje. 
2
efe/adkazać/
26.03.2024
Fejspałm, biełarusy chočuć novaha "baćku". Prosta krychu razumniejšaha....  
Rozovyje poni....  chataskrajniki, bołoto....    
Prosto u bolšinstva niet NIKAKICH duchovnych ciennostiej. Jesť tolko "čarka i škvarka" 
1
Jan Norman/adkazać/
26.03.2024
Fejspałm, Bolšaści biełarusaŭ da spadoby "charošaja žyść kak v Moskvie" i nie da spadoby nieabchodnaść asensavacć toje,što kab budavać u Biełarusi takuju "charošuju žyść" treba pierš za ŭsio stać biełarusami.Tamu jašče douha buduć hałasavać za niezrazumiej kaho i ŭ vyniku-nie mieć anijakaj "charošaj žyści".
0
Rečaisnaść/adkazać/
26.03.2024
Fejspałm, tak a chto ž spračacca. Chacieli zamianić adnaho haŭlajtera na inšaha. Ale chałopam pavoli dubinkami rastłumačyli što haŭlajteraŭ nie vybirajuć.
2
Čamu ž/adkazać/
27.03.2024
efe, "duchoŭnyja cennaści" u tutejšych jość, prosta jany mocna adroźnivajucca ad cyvilizavanych. 

Tak najhałaŭniejšaj ichniaj cennaściu jość russkij mir. Uvieś toj kult vilikakulturki ź vilikapabiedaj. 

I plavać, što jany ciahnuć na dno. Heta žyvyja narody ŭ takich vypadkach adrynali impierščynu i zdabyvali sabie samastojnaść dy lepšaje žyćcio. A "narod dambasa" na heta niazdolny. 

Pahladzicie na kaŭbasnych emihrantaŭ, ci navat nievierojatnych. Nie razam, paadzinku ŭciakajuć z russkoho mira, ale svajo taksičnaje haŭno ciahnuć z saboj, niby prusaki z pastki. Bajusia, bolšaść ź ich "vylačycca" ad russkoho mira tolki razam sa śmierciu. 
0
Ejuja/adkazać/
26.03.2024
U krainie zabaranili ŭsio nacyjanalnaje, navat TBM, mova źjaŭlajecca markieram dla zatrymańnia, a ŭ apytańniach ”Čatman” razvažańni, niby biełarusy mohuć niešta sapraŭdy vybirać.
1
Niejki siur/adkazać/
26.03.2024
"Davier da Łukašenki vyras", ale pry hetym "žostkuju ruku" žadaje bačyć u svajoj krainie tolki 5% biełarusaŭ. Ci Astapienia toje i maje na ŭvazie, što padtrymka Łukašenki vyrasła z 3% da 5%? Daliboh, da daśledvańniaŭ ciapierašnich biełaruskich sacyołahaŭ možna stavicca vyklučna jak da kamičeskich kupletaŭ.
12
Aleh/adkazać/
26.03.2024
Choču vyskazať svoje mnienije. Ja sčitaju oppozicii nieobchodimo v svojej poviestkie orijentirovaťsia na sociołohičieskije oprosy i śledovať žiełanijam naroda. Čto by u etoho naroda było žiełanije śledovať za oppozicijej i boroťsia s diktaturoj. A pośle diemokratizacii možno prodvihať svoju poviestku,ubieždať ili zaniať svoju elektoralnuju nišu. Kabiniet Tichanovskoj otorvan ot naroda. Narod nie budiet rieahirovať na jeje prizyvy. Tak žie była otorvana staraja oppozicija ot naroda.
2
Ejuja/adkazać/
27.03.2024
Aleh, Śledovať žiełanijam naroda heta nazyvajecca papulizm, i pryvodzić jon da łukašyzmu.
7
Ihar/adkazać/
26.03.2024
Absalutna zhodny sa spadarom Astapieniej. Tamu prajekty Tichanoŭski i Babaryka i byli paśpiachovyja u narodzie. Tamu što jany nie śpiekuliravali na samaśviadomaści, nacyjanalnaści i kultury i akcenciravaliś na ekanamičnych prablemach. Taksama razmaŭlali pa rusku. Najbolš rodnym dla bolšaści biełarusaŭ jazykie.Byli tak nazyvajemymi ruskimi sa znakam jakaści. Čaho darečy i nie zrazumieŭ Paźniak i abvinavačvaŭ hetych ludziej u zdradzie rasiejskaj dziaržavie. Jon nie zrazumieŭ, što jaho ahresiŭnaja nacyjanalnaja rytoryka i mova nie paśpiachova siarod šyrokich mas narodanasielnictva ci pa inšamu "tutejšych".
2
poniatno/adkazać/
26.03.2024
 S takimi podchodami i vzhladami nie minovať okopov russkoho mira, v zachvatničieskich vojnach Rośsii, na storonie Rośsii. Kak i nie minovať totalnoj niŝiety, diehradacii, upadka.
5
diazhnoz /adkazać/
26.03.2024
Každyj narod imiejet toho pravitiela, kotoroho on dostoin. 30 let diktatury voźnikli nie na pustom miestie, diktator produkt biełorusskoho obŝiestva i jeho zaprosov. Jeśli etot riežim isčieźniet, to vybierut novoho łukašienku, a jeśli budiet parłamientskaja riespublika, to bolšinstvo połučat prorośsijskije siły s levym ukłonom. Nu a 30% nie mohuŝich otvietiť, eto riealno diahnoz chutorskoho mientalitieta.
0
Aleh/adkazać/
26.03.2024
Suť v tom čto pri diemokratii obŝiestviennoje mnienije lehko mieniajetsia pod diejstvijem hieopolitiki. Posmotritie na Armieniju. A kohda v stranie diktatura. Hosudarstvo monopolizirovało ŚMI. Zabłokirovało sajty. A socialnymi sietiami polzujetsia 30% intierniet polzovatielej i to im hrozit otvietstviennosť za podpisku na niezavisimyje miedia. To obŝiestviennoje mnienije ciemientirujetsia. Snačała nado otviečať na zapros ludiej,a užie v usłovijach diemokratii staraťsia mieniať eto obŝiestviennoje mnienije .
1
Džiek Błek/adkazać/
26.03.2024
Žiełajuŝije žiť po principu "i rybku sjesť i na roh siesť" čaŝie vsieho połučajut tolko roh v iźviestnoje miesto.Rybku jediat druhije-śmiełyje,umnyje,aktivnyje,sposobnyje za etu rybku boroťsia.
3
efe/adkazać/
26.03.2024
Po suti siejčas Biełaruś riehion Rośsijskoj Fiedieracii. Kak matierialno zavisimyj, tak, čto osobo strašno, i počti biezvozvratno DUCHOVNO......   Riehion BOLEJE zavisimyj čiem Čiečnia (tam BOLŠINSTVO hovorit na čiečienskom i ponimajut čto oni ČIEČIENCY a nie russkije)... 
V RB BOLŠINSTVO - piensioniery. Mužčin iz pieriefierii massovo na zarabotkach   - Rośsija, Pošša, Litva (dalnoboi, ryba, zołoto murmansk, strojka)....  Chotiat čarki i škvarki. Vieriat čto niet vojny.  NIKAKIJE duchovnyje ciennosti NIE intieriesujut. Obsuždajut stoimosť jedy v Śvietoforach i Jevrooptach i spletni na rabotie. Radujutsia čto stało mieńšie biełmovy v škole. (a začem ona)....   Mašiny v riehionach u mnohich stojat dorožie čiem ich kvartiry ( :) :))))))  Nie poviezło v obŝiem s nimi pryzidientu.....  
V obŝiem vsia strana  - DIERIEVNIA kotoraja kohda to była rajcientrom, a tiepieŕ zahnivajet i vymirajet. Zavod zakryli, fabriku śnieśli.....
3
Biełarus /adkazać/
26.03.2024
Nie daviaraju vynikam sacapytańnia hetaha tavaryša.
0
Žora/adkazać/
27.03.2024
Biełarus , u Astapieni daŭno nie sac-, a internet-apytańni, u biełaruskich umovach ludzi vykazvacca ščyra i volna nie buduć, navat pa internecie. Nadta šmat prykładaŭ deanonu pierad vačyma i na słychu. Tamu j viery vynikam nijakaj.
3
błazan/adkazać/
26.03.2024
Kaho i jak apytvali? Niama davieru takim apytankam
7
Hańba/adkazać/
26.03.2024
Za što zmahalisia ludzi? Za što pakutujuć u turmach? Biełarusam treba šukać novaj radzimy ŭ zamiežžy, a nie marnavać žyćcio i siły na bydła i palityčnych infantyłaŭ-impatentaŭ. Chaj zastajucca sa svaim ubohim bulbafiureram.
1
Valadzimir/adkazać/
27.03.2024
Hańba, a "ludzi" vabščeta ni za što asabliva i nie zmahalisia. Bolšaść ź ich tolki prademanstravała svaje naiŭnyja "nievierojatnyje"  "chaciełki", jakija sfarmavalisia ŭ ich za čas pieryjadu "mnohoviektornosti":  "pieriemien" nieviadoma jakich, ale "diemokratičieskich";  "svobodnych" vybaraŭ, jak na "civilizovannom Zapadie"; i vabšče "svabody" i BČB. A mieńšaść vykonvała ukazańni zamiežnych kurataraŭ. I ŭsio jany razam i tady, i zaraz ničoha nie razumiejuć ni ŭ historyi hetaha kraju, ni ŭ tym, što apošnim časam adbyvajecca tut i ŭ śviecie - i tamu jany byli i jość "strašno daleki" i ad naroda, i ad realnaści. I jak vynik - u 2020-m ź ichnaj prafanska-"nievierojatnoj" "revalucyjaj" adbyłosia toje, što adbyłosia... Nu a zaraz im zastajecca - što, kaniešnie, vielmi sumna, - rabić toje, što Vy paraili - "šukać novaj radzimy ŭ zamiežžy"...
1
Noŭnejm /adkazać/
27.03.2024
U Biełarusi niemahčymy ŭ pryncypie anijakija bolš-mienš abjektyŭnyja apytańni. Adkul Astapienia biare ŭsie hetyja ličby? Chiba z palca vysmoktvaje.
0
BLR/adkazać/
27.03.2024
Z daśledvańnia ŭ daśledvańnie Astapienia padćviardžaje adnyja i tyja ličby, jakija z hoda ŭ hod pakazvajuć adno i toje - tut zvyčajnaja bahna. Tut niama Biełarusi, niama nacyi, i jaje navat nichto nie prahnie. Tut jak było 100 hadoŭ nazad - aby tolki nie čapali mianie, i kab choć niešta pajeści - tak i zastajecca. I heta praŭda. Nu ničoha nie patrebna tutejšamu nasielnictvu, adno kab nie čapali zamocna. A Rasieja, ci Polša, ci jaki tam čort - pofihu
1
Naparstačnik/adkazać/
27.03.2024
Čym padobnyja naparstačnik i sacyjołah? -- Abodva vałodajuć mietodykaj, jakaja dazvalaje karmicca niepradkazalnymi vysnovami.
0
raz dva i tri/adkazać/
27.03.2024
Dla mienia Novaja Biełarust choť kakaja, Hłavnoje- čtoby byli Čiestnyje, Prozračnyje i Svobodnyje Vybory ( v słučaje ošibki na śledujuŝich Vyborach biełorusskij Narod popravit) i  MAKSIMALNAJA ( na skolko eto vozmožno dla biezopasnosti hosudarstva i ličnosti) PROZRAČNOSŤ RABOTY VSIECH VIETVIEJ VŁASTI I HOSUDARSTVIENNYCH ORHANOV. I naskolko eto vozmožno svoboda priedprinimatielstva. Tohda i dieńhi na socialnyje prohrammy budut vsiehda i Narod dovolen i žuljo krasť budiet mieńšie..... Vy vidieli kohda-nibud́, čtoby VOR otkryto vorovał na bazarie, naprimier.
0
Cikavaja karcina/adkazać/
27.03.2024
Cikavaja karcina hovoritie? Čto kasajetsia jazyka, to sijuminutnoj charaktieristikoj etoj "cikavaj karciny" možiet słužiť śledujuŝieje: u russkojazyčnoho TH "Zierkało" - 184620 podpisčikov, u biełorusskojazyčnoho TH "Naša niva" - 28952, sootnošienije 6:1. Vot takaja situacija. Nieudivitielno, vied́ było 30 let łukašienkovskoho postjepiennoho vytieśnienija movy, a tiepieŕ načaliś točiečnyje opieracii pośle kovrovoj bombardirovki 2020-ho.
2
Piton/adkazać/
27.03.2024
vsie vierno s oprosami. ja takuju kartinu i priedpołahał.
v 20-m BČB simvolikoj prosto otpuhnuli mnohich, chotia ob etom užie tohda hovoriłoś v otkrytuju - fłahami možno potom pomachať, pośle pobiedy. no kuda tam - vsie kto protiv BČB - vrahi i prichvostni łukašistov! (znakomo, da?).. mnie vot lično fioletovo na kakuju-libo simvoliku voobŝie.. v itohie nacionalno-orijentirovannyje problemu nie riešili, tolko usuhubili vozmožno na diesiatki let tiepieŕ..
0
Bhhh/adkazać/
29.03.2024
Piton, ojoj, raby sa znakam kačystva atpuhniuliś nacyjanalnym ściaham ad charavodaŭ 20-ha hoda! Žurbinka. 
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera