Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
07.03.2024 / 15:323RusŁacBieł

Za Marš asudzili muža i žonku: ich zatrymali, kali jany vyjazdžali ź Biełarusi ŭ hości da dziaciej

9 lutaha vyniesieny prysud mužu i žoncy Mikałaju i Inie Šlažko, jakich zatrymali na vyjeździe ź Biełarusi, kali jany jechali ŭ hości da dziaciej. Im prysudzili pa dva z pałovaj hady abmiežavańnia voli biez nakiravańnia ŭ PUAT («chatniaj chimii»), piša «Viasna».

Vyrak ahučyła sudździa Volha Jemieljančanka ŭ sudzie Savieckaha rajona Minska. Jana pryznała muža i žonku vinavatymi pavodle art. 342 KK.

Pavodle abvinavačańniaŭ, Mikałaj i Ina ŭziali ŭdzieł u adnym ź minskich maršaŭ u 2020-m hodzie. Muž i žonka pryznali vinu. Mužčyna paćvierdziŭ, što jany vychodzili na prajeznuju častku darohi.

Dokazam pa spravie byli fotazdymki na telefonie, na jakich muž i žonka znachodzilisia na prajeznaj častcy padčas mirnaha schodu.

Čytajcie taksama:

Žychar Pružanaŭ vykazaŭsia ŭ balnicy pra Łukašenku i pajechaŭ na «chimiju»

U Baranavičach pa «narodnym» artykule sudziać adrazu vaśmiarych čałaviek

Eks-palitviazień Dzima Hopta: Zaŭždy bajaŭsia ŭ kałonii, kab mianie nie pačali bić

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
3
Панылы сорам
6
Ха-ха
1
Ого
1
Сумна
0
Абуральна
34
3
Kałmaty Vožyk/adkazać/
07.03.2024
A što pišuć ruskamirskija sajty Łatvii pra "Našu Nivu" siońnia. Cytata:Imienno takaja ultranacionalističieskaja viersija "Našiej nivy" była vozroždiena v 1991 hodu v Vilniusie.Imienno polaki dohadaliś vojevať s Sovietskoj Rośsijej rukami biełorusov. Idieołohi polskoho nacionalizma pristupili k formirovaniju biełorusskoho nacionalističieskoho podpolja zadołho do rokovych sobytij. V 1910 hodu było sozdano niebolšoje soobŝiestvo "Zielenyj dub", sostojavšieje iz mołodych studientov i kriesťjan. Na piečati "Zielenoho duba" było izobražienije "Pohoni", a takžie čieriepa so skrieŝiennymi kostiami. V tiečienije dieviati let v eto obŝiestvo aktivno vierbovaliś storońniki osoboj biełorusskoj konciepcii, kotorych mietodično nastraivali protiv vsieho russkoho. Rukovoditielem orhanizacii był poet Vacłav Adamovič, s 1912 hodu sotrudnik "Našiej nivy", provodivšij v 1917 hodu antirusskuju ahitaciju sriedi studientov-sieminaristov Minska.   V 1919 hodu v Varšavie pri Biełorusskom političieskom komitietie iz aktivistov "Zielenoho duba" formirujut bojevyje podrazdielenija, kotoryje budut otpravleny na front Sovietsko-polskoj vojny. Vacłav Adamovič lično otbirał partizan dla antibolšievistskich otriadov "opołčienija", kotorych płanirovałoś zapuskať v samyje horiačije točki i ispolzovať dla boŕby s Krasnoj armijej. Vpośledstvii "zielenodubcy" vojevali s krasnoarmiejcami v Słuckom, Mozyrskom, Bobrujskom, Borisovskom, Ihumienskom rajonach. Bojevyje brihady nacionalistov pod komandovanijem Adamoviča diejstvovali v Poleśje. Krynica: lv.baltnews.com, aŭtar Aleksandr Filej
0
Vład/adkazać/
07.03.2024
[Red. vydalena]
0
Aleksandr /adkazać/
07.03.2024
[Red. vydalena]
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031