Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
9
Architektar/adkazać/
10.03.2024
Typovy reniehat i prystasaaniec niedavučka
1
Žvir/adkazać/
10.03.2024
Čamu, i jaki niedareka, nazvaŭ toj architekturny styl "stalinskim" ? Ujavicie sabie horad Miensk biez tych budynkaŭ... Heta ŭvohulie budzie hamon. Histaryčnaja zabudova zniščana, zabudova 70 i da našych dzion prosta žach. Adzinaje, što robić tvar horada pryjemnyn, heta centr, z paśliavajennaj zabudovaj 50-ch pačatku 60-ch. Treba skazać ščyry dziakuj architektaram taho času za ich rabotu.
2
Tak/adkazać/
10.03.2024
Cikava, dziakuj za artykuł.

Ale
Žałtoŭski, jaki adčuvaŭ svaju mocnuju poviaź ź jeŭrapiejskaj, katalickaj kulturaj
tamu Jan, a nie Ivan.
3
Paruśnikov/adkazać/
10.03.2024
Tak, očievidno čto poviaź s katalickaj i jevropiejskoj kulturoj otčuvajet sam avtor staťji (v jeho ponimanii), i potomu biohrafiju Žiełtovskoho podohnał pod svoj šabłon, pripisyvaja jemu svoi kompleksy, na samom diele. Eto primier toho kapp kak nie nado pisať biohrafii.
6
Jazep Białkoŭski/adkazać/
10.03.2024
Cikavy artykuł, dziakuj. Ale ci mieŭ niejki sientymient da Biełarusi hety prystasavaniec, nie zrazumieła. Spačatku budavaŭ dla impierskich bahaciejaŭ, potym dla NKUS i partyjnaj "elity". Kali b druhaja suśvietnaja vajna skončyłasia parazaj SSSR, to Jan-Ivan, napeŭna, budavaŭ by dla novych haspadaroŭ.
0
Fahot/adkazać/
10.03.2024
Jazep Białkoŭski, Strannyje umozaklučienija vas oburievajut. On stroił dla horoda, prieždie vsieho, a nie konkrietno dla koho-to nieposriedstvienno. Vied́ v to vriemia horodskije objekty stroiliś na vieka... Kto, i v kakoje vriemia, budiet v nich choziajničať nie vchodit v projekt strojenija. Ili po-vašiemu, jeśli čiełovieku vypało žiť v to vriemia, značit on dažie jamy kopał, ili botinki riemontirovał i hutalinił, vo imia prieobładajuŝich idiej lidierov, i s dumoj o ich riealizacii ? :))
3
Stalinski ampir/adkazać/
10.03.2024
Fahot, heta hledziačy jakija jamy i kamu boty ramantavaŭ. Tut jak raz taki vypadak - ampir što stalinski, što nie stalinski, adzin chren
1
Fahot/adkazać/
10.03.2024
Stalinski ampir, vy nie pravy. Ampir nie pri Stalinie voźnik v architiekturie. Zabud́tie eto durackoje dopołnienije. Po povodu botinok. Kohda pojdiotie v mastierskuju, sprositie u mastiera, kto nosit ispravlennuju im obuv. On, koniečno, budiet znať, vied́ jemu eto važno. Kohda on prikołačivajet kabłuki, on tolko ob etom i dumajet... :))
1
Stalinski ampir/adkazać/
10.03.2024
Fahot, ja nie našu abutak ramantavać, tamu vam vidniej, ale vaša anałohija kulhaje. Jan staŭ Ivanam ź impieryjaj ŭ hałavie niesprasta. A jakaja impieryja carskaja ci čyrvonaja jamu było naplavać. Tamu zhodny z Architektaram
1
Fahot/adkazać/
10.03.2024
Stalinski ampir, da, mnie vidnieje. A u vas łohika chromajet. Chorošo, čto choť rubašku krasnuju nie našli v hardierobie Žiełtovskoho, toto nadiełali b vyvodov, dalekoiduŝich... Nado by jeŝio psievdonimy provieriť na sootvietstvije, u vsiech, kto pod nimi tvorił. Tak vyviediem kontru na čistuju vodu ! :))
6
Tvieŕ/adkazać/
10.03.2024
Avtor natiahivał šarik na hłobus i javno pieriemudrił s kakoj-to biełaruskosťju, rusofobijej, vydavaja svojo žiełajemoje za diejstvitielnoje. I koniečno žie nikakim stvaralnikom stalinskoho ampira Žiełtovskij nie był, a był liš odnim iz mnohich rabotavšich v etom, tak skazať, žanrie. Staťja eto tot słučaj kohda nacionalizm miešajet zdravomu smysłu i pierieklinivajet soznanije na žiełč.
0
Fahot/adkazać/
10.03.2024
Tvieŕ, u biełorusov niet nacionalizma, iŝi jeho v Tvieri.
0
Tvieŕ/adkazać/
10.03.2024
Fahot, učiś sam, jeśli možieš. Druhich učiť tiebie nie po umu.
0
Fahot/adkazać/
10.03.2024
Tvieŕ, čto b tiebia učiť - uma nie nado,..voobŝie. Takoj ńjuans. Iŝi nacionalizm u svojej babki pod jubkoj, v Tvieri, a nie v Biełarusi. Poniał ? Obraŝajsia, jeśli čto.
0
Tvieŕ/adkazać/
10.03.2024
Fahot, tvojemu nacionalizmu łomanyj hroš ciena.
0
Fahot/adkazać/
10.03.2024
Tvieŕ, da, ja takoj,.. nie tvierskoj...
0
Imia/adkazać/
10.03.2024
Očień intieriesno. Spasibo
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera