Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
30.11.2023 / 16:198RusŁacBieł

«Zrabiŭ vysnovu, što našyja zmahary mieli racyju». Praŭładny pravakatar schadziŭ na pryjom u abłvykankam i rasčaravaŭsia va ŭładzie

Homielski pravakatar Jaŭhien Katlaroŭ schadziŭ na pryjom hramadzian, jaki vioŭ namieśnik staršyni Homielskaha abłvykankama Andrej Baranoŭski, i padzialiŭsia ŭražańniami. Katlaroŭ apublikavaŭ na svajoj staroncy ŭ sacsietcy niekalki videa na hetuju temu, prykłaŭšy zapis razmovy z Baranoŭskim. «Fłahštok» ich pasłuchaŭ i daviedaŭsia, čamu toj, chto ładziŭ pravakacyi suprać apazicyjnych aktyvistaŭ i padtrymlivaŭ režym, ciapier rasčaravaŭsia.

Jaŭhien Katlaroŭ. Skryn videa

Katlaroŭ patłumačyŭ, što chacieŭ uźniać pytańnie niespraviadlivaj apłaty pracy pieravozčykaŭ u Homieli, a mienavita — paskardzicca na «šeryja» zarobki. Pavodle jaho, jon nakiravaŭsia ŭ abłvykankam i napisaŭ zajavu ab tym, jak niezakonna zaklučajucca dahavory padradu. 

«Paprasiŭ udzialić hetamu ŭvahu i vypadkova daviedaŭsia, što zaŭtra ŭ Baranoŭskaha pryjom hramadzian. Paprasiŭ sakratara zapisać mianie, abaznačyŭ prablemu — zachacieŭ padniać jaje, kab pačynać ź joj zmahacca. Dziaŭčaty adkazali, maŭlaŭ, nie treba vam iści na pryjom — schadzicie spačatku tudy, potym siudy.

Takoje adčuvańnie, što toje, što tam naviersie vyrašajuć, na miascovym uzroŭni ŭsim pach*», — raspavioŭ Katlaroŭ.

U vyniku hamielčuku admovili ŭ zapisie na pryjom da namieśnika staršyni abłvykankama. Jon pa vychadzie z ustanovy vykłaŭ videa, u jakim raspavioŭ, što «sprabavaŭ zapisacca na pryjom, ale sakratarki skazali: nie treba turbavać našych słužycielaŭ zakona». 

 

Namieśnik staršyni abłvykankama Andrej Baranoŭski. Fota: «Homielskaja praŭda»

Jak śćviardžaje Katlaroŭ, paśla taho, jak jon vykłaŭ hetaje videa, «nie prajšło i čatyroch chvilin», jak pieratelefanavali i skazali, što jon zapisany na pryjom. 

Hamialčuk vykazaŭ zdahadku, što pryjom u Baranoŭskaha ničoha nie daść: «pakujuć, i ŭsio zastaniecca na miescy, a tysiačy ludziej, jakija pracujuć kiroŭcami na pieravozkach, tak i zastanucca sacyjalna nieabaronienymi. A pa televizary i dalej budzie iści rekłama pra toje, jak my zmahajemsia z zarobkami ŭ kanviertach i inšaj niespraviadlivaściu, a ludziej buduć zapisvać u darmajedy». 

Nazaŭtra Katlaroŭ apublikavaŭ novaje videa — paśla pryjomu ŭ Baranoŭskaha — i zajaviŭ: 

«Zrabiŭ vysnovu, što našyja zmahary mieli racyju ŭ peŭnaj miery, niedalokija ad iściny. Tamu što ŭładu treba dziaŭbci i dziaŭbci, fihuralna kažučy. Tamu što kali prychodziš na pryjom da važnaha čałavieka pry pinžaku i halštuku, i jon navat nie daje zadać tabie pytańnie, ty pakazvaješ na parušeńnie zakonu, a jon kaža, što parušeńnia niama… Vy nikomu nach* nie patrebnyja, usim poch*».

Pavodle Katlarova, pa sutnaści jaho pytańnia jamu adkazali, što «heta nie naša kampietencyja». Katlaroŭ zrabiŭ vysnovu, što «naša ŭłada naohuł biaździejničaje», a taksama vykazaŭ zdahadku, što vyraz «Biełaruś — kraina prypisak» chutka budzie pryznany ekstremisckim.

 U kancy videa Katlaroŭ pieravioŭ kamieru na skandalny fłahštok na płoščy Lenina i aburyŭsia:

«Nach* jaho było rabić, kali možna było pastavić sa značna mienšymi vydatkami na budynku Biełtelekama», — simvalična zaviaršyŭ svoj apovied pravakatar.

Čytajcie taksama:

Stała viadoma imia administratara taksičnych homielskich pablikaŭ — rasśledavańnie «Fłahštoka»

«Mnie nie zastajecca ničoha, akramia jak abviaščać haładoŭku». Homielskaha pravakatara Katlarova buduć sudzić

«Čyj Krym, kažy. Słabo?» Bondarava najechała na homielskaha pravakatara

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
12
Панылы сорам
7
Ха-ха
121
Ого
3
Сумна
4
Абуральна
11
0
Zmahar/adkazać/
30.11.2023
“Nie narod dla ŭradu, a ŭrad dla narodu!” K. Kalinoŭski.
0
len/adkazać/
30.11.2023
Eto nie narodnaja vłasť, kotoraja podotčiotnaja pieried svoimi iźbiratielami, a naznačiency, kotorym hłuboko plevať na miestnoje nasielenije, potomu kak oni priedany nie narodu, a svojemu Choziainu. Nieužieli nie dochodit? Porka nie budiet miestnoho samoupravlenija, poka nie budut iźbirať merov i hubiernatorov, a nie naznačať, to nikto vaši problemy riešať nie budiet. 
0
Spraviedlivoje Obŝiestvo dla RB/adkazać/
30.11.2023
Vy nikomu nach* nie patrebnyja, usim poch*».

Etot čieł skorieje vsieho tak i nikohda nie pojmiot, hosudarstvo dołžno funkcinirovať inačie... Nie činovnik kakoj-to ( biez dienieh na eto) dołžien riešať voprosy, a Vaš dieputat miestnyj , vybrannyj na Čiestnych, Svobodnych i Prozračnych Vyborach. I on budiet riešať Vaši voprosy, vied́ on Vami vybran, inačie v śled raz jeho nie Vybierut.Vied́ etot dieputat budiet imieť vozmožnosť "vytaŝiť" obižajuŝieho hraždanina činovnika ili jeho načalnika na sieśsiju hor( raj) Sovieta dla otčiota. A jeśli jeŝio i Zakon obiažiet Vybrannuju vłasť, tranślirovať v priamom efirie miestnoho TV i Radio sieśsii hor( raj) Sovieta. Budiet Riezultat. Itak: Čiestnyje, PRozračnyje i Svobodnyje Vybory, tranślacii v priamom efirie i Prozračnosť raboty ( maksimalnaja) vsiech vietviej v tom čiśle miestnoj vłasti.
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031