Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
17.01.2023 / 10:494RusŁacBieł

Hierasimienia raskazała, čamu syšła z Fondu spartovaj salidarnaści

Byłaja kiraŭnica Biełaruskaha fondu spartovaj salidarnaści Alaksandra Hierasimienia patłumačyła ŭ intervju «Novaj haziecie. Jeŭropa» pryčyny svajho sychodu i roznahałośsiaŭ z Apiejkinym.

Fota: asabisty archiŭ

«Pa-pieršaje, u mianie paŭstali pytańni nakont prazrystaści finansavańnia, i ja pačała ich zadavać, ale zamiest adkazaŭ na svaje pytańni ja atrymała davoli surjoznuju niehatyŭnuju reakcyju.

A pa-druhoje, pačałasia vajna, i fondu treba było vielmi surjozna pieraprafilavać dziejnaść. U situacyi vajny my nie možam biehać i prasić dapamohi dla apalnych biełaruskich spartsmienaŭ: jakaja dapamoha, kali z terytoryi našaj krainy laciać rakiety?

Abo prasić sankcyi suprać biełaruskaha sportu — navošta, kali ŭsie sankcyi paśla pačatku vajny ŭvodziacca biez usialakich prośbaŭ? I marnavać na bieskarysnyja rečy enierhiju, na moj pohlad, było biessensoŭna.

A voś vydatkavać jaje na toje, kab u spartsmienaŭ, jakija apynulisia ŭ vyhnańni, była mahčymaść treniravacca i vystupać. I heta treba było rabić adrazu, a nie praz paŭhoda paśla pačatku vajny.

My kali pryjechali ŭ Polšču, adrazu sutyknulisia z prablemaj dvajnoj dyskryminacyi — atrymali šmat zvarotaŭ ad siemjaŭ, jakija byli vymušanyja biehčy ź Biełarusi. Ludzi biehli ad kryminalnaha pieraśledu, časam chapali tolki dziaciej i dakumienty, tamu što nie było času navat rečy sabrać, lik išoŭ na chviliny. I voś hetyja dzieci, jakich vyrvali ź ich atačeńnia, sa škoł, sa spartyŭnych siekcyj, u Polščy pajšli zajmacca sportam u tutejšyja siekcyi. A kali pačałasia vajna, u palakaŭ taksama źniesła dach, i jany skazali: ź biełaruskimi pašpartami — preč ź siekcyj!

I voś ujavicie sabie maralny stan hetych dziaciej. Spačatku jany na radzimie — dzieci vorahaŭ naroda, a praz trochi času ŭ inšaj krainie — suahresary.

I ja adrazu ž uklučyłasia ŭ hetuju situacyju. My razmaŭlali z žurnalistami, z čynoŭnikami, ja tłumačyła prablemu. Potym paśla sustreč z supracoŭnikami polskaha Ministerstva sportu była narešcie stvoranaja rabočaja hrupa, jakaja zajmałasia raźviazańniem hetych prablem. I takija rabočyja hrupy treba było stvarać u kožnaj krainie. Ale tut my nie syšlisia ŭ mierkavańniach z Apiejkinym. Plus niedavier z-za finansavaj nieprazrystaści, tamu ja prosta syšła».

Hierasimienia padzialiłasia, što, kali pryjechała ŭ Polšču, dumała adkryć tam svoj kłub.

«Ale mnie adkazvali, što ŭ ich pracujuć tolki svaje treniery, abo što ŭsie darožki ŭžo zaniatyja arendaj na ŭvieś siezon, abo prapanoŭvali zusim nierentabielny čas. I ja vyrašyła pakul zajmacca indyvidualnymi treniroŭkami», — raskazała płyŭčycha.

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
13
Панылы сорам
0
Ха-ха
1
Ого
3
Сумна
6
Абуральна
4
0
Vład/adkazać/
17.01.2023
Pleksandra umnička! Nizkij pokłon i rieśpiekt za rabotu i śmiełosť.
0
jcuki/adkazać/
17.01.2023
A dzie hrošy jauropy na padtrymku našaj demakratyi? ci u łkašenki buduć kupla na milijardy a biełarusy danacikami tolki dapamahać adzin adnamu.

karova mierkiel pijaryłasia za naš košt i sustrakałasia ź cizanoŭskaj, a navat žałkija 35 miljonaŭ jeŭra zažali
0
Maksim Dizajnier/adkazać/
17.01.2023
Nu, a čto v chotieli?30 let pamiarkounaści. A tut papka s mamkoj prijechali, "v śviazi s situacijej v stranie", i škołu im podavaj, i siekcii, i dieniuch, i dalšie - v Hiermaniju. Začiem Hierasimienie nužna eta hołovnaja bol?
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031