Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
29.11.2022 / 18:525RusŁacBieł

Jakaść mužčynskaj śpiermy katastrafična padaje va ŭsim śviecie — novaje daśledavańnie

Za paŭstahodździa kolkaść śpiermatazoidaŭ u mužčynskim siemieni pamienšała ŭ siarednim na 62%. Taki vynik atrymaŭ mižnarodny kalektyŭ navukoŭcaŭ ź Izraila, ZŠA, Danii, Ispanii i Brazilii. Pryčym upieršyniu daśledavańnie achoplivała Afryku, Aziju i Paŭdniovuju Amieryku: tam tyja samyja tendencyi.

Vialikaja kamanda vučonych na čale z prafiesaram Chahai Levinym ź Jaŭrejskaha ŭniviersiteta Ijerusalima zafiksavała, što za apošnija hady padzieńnie jakaści mužčynskaha siemieni tolki paskoryłasia. Pryčym heta charakterna i dla nasielnictva Afryki, Azii i Paŭdniovaj Amieryki, jakija ŭpieršyniu byli achoplenyja takim daśledavańniem.

Vyniki siamihadovaj pracy byli apublikavanyja ŭ časopisie Human ReproductionUpdate.

Z 1973 hoda kolkaść śpiermatazoidaŭ u śpiermie pamienšała ŭ siarednim na 62%. Heta adbyłosia jak za košt źmianšeńnia abjomu ejakulatu, tak i kancentracyi śpiermatazoidaŭ, jakaja źmienšyłasia na 52%.

Temp padzieńnia paskoryŭsia i dasiahaje ciapier 2,5% za hod.

Daśledčyki hruntavalisia na analizie recenzavanych navukovych publikacyj sa statystykaj na hetuju temu.

Tym nie mienš, siaredniaja kancentracyja śpiermy ŭ mužčyn — jana ŭpała sa 101 miljona na mililitr da 49 miljonaŭ na mililitr — usio jašče našmat vyšejšaja za minimalnuju normu, jakoj ličycca 15 miljonaŭ na mililitr, pry jakoj apładnieńnie jajcakletki ŭskładnienaje.

Dakładnaja pryčyna źnižeńnia pładavitaści mužčynskaj papulacyi nie vyznačanaja. Niekatoryja daśledčyki źviazvajuć jaje z tym, što dziakujučy raźvićciu miedycyny i ŭzroŭniu žyćcia ciapier vyžyvajuć fizijałahična bolš słabyja indyvidy, jakija ŭ minułyja stahodździ pamirali ŭ dziacinstvie. Mnohija źviazvajuć padzieńnie fiertylnaści mužčyn z zabrudžvańniem atmaśfiery, vady i praduktaŭ niekatorymi chimikatami, siarod jakich ftałaty, jakija vydzialaje pry raspadzie płastyk, i piestycydy. Ličycca, što niehatyŭny ŭpłyŭ akazvaje taksama raspaŭsiudžvańnie siadziačaha ładu žyćcia, atłuścieńnia i kureńnia. 

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
5
Панылы сорам
3
Ха-ха
6
Ого
33
Сумна
10
Абуральна
1
0
Trutień/adkazać/
30.11.2022
Byť mužikom viezdie zaprieŝieno. A priroda, ona hibkaja, ko vsiemu prisposablivajetsia.
1
Maksim Dizajnier/adkazać/
30.11.2022
Da. Byť mužikom siejčas nievyhodno. Osobienno v proletarsko-kołchoznych bołotach, hdie tiebia snačała na rabotie obdierut predpryimčyvyje chapuhi, a potom jeŝie i niŝaja złaja žonka. Vot i niet u połkovnikov nastrojenija nad kačiestvom śpiermy rabotať. A jeŝie toksirioznyje otnošienija. Vypiť, zakusiť i pokuvyrkaťsia normalno nie s kiem. S 20-i let "mužčinadołžien". K 30-i hodam - dva razvoda, biezootcovŝina, raśpilennaja kvartira, mašina. A v 40 i k śmierti užie pora hotoviťsia.
1
Mar.hary.ta/adkazać/
01.12.2022
Dizajnier, a vy čto - chotieli by žiť viečno?
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera