Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
22
Supovoj pakietik/adkazać/
21.10.2022
Impierskaja idieja - eto rośsijskaja bieda, bieda bolšaja, no... vysokomierijem jeje točno nie iskorieniť. I lično ja somnievajuś, čto pisatielnica Śvietłana Kurs iznačalno vośpityvałaś na kakoj-to inoj, biezobłačno nravstviennoj i łučiezarno dobrodušnoj kulturie, a nie na toj russkoj, kotoruju ona prizyvajet zaprietiť.
1
Vierno/adkazać/
21.10.2022
Blin, zahołovkom i odnim priedłožienijem, opisali mnohoviekovuju istoriju "russkich" Rośsii. Ot siebia dobavlu, - i zadnicu podtirať łopuchom.
0
Supovomu pakietiku/adkazać/
21.10.2022
Nie varta śćviardžać tak biezapielacyjna. Vy b spačatku interviju pasłuchali ci prynamsi pra Śviatłanu štości pračytali. 
9
Supovoj pakietik/adkazać/
21.10.2022
A možno, ja nie budu? Ja priedpočitaju, naprimier, čitať Tomasa Viencłovu, čiełovieka po-nastojaŝieho mudroho, no pri etom jeŝie i intiellihientnoho. 
5
Požałuj/adkazać/
21.10.2022
Supovoj pakietik, #somnievajuś, čto pisatielnica Śvietłana Kurs iznačalno vośpityvałaś na kakoj-to inoj# a była li ona voobŝie - vielikaja russkaja litieratura i vielikaja russkaja kultura? Pośle toho, čto proizošło, pośle putinizma, odni somnienija i dievalvacija. Da i vy-to: nie zaprieŝať koniečno russkoje, no łučšie pierieklučiťsia na toho žie Viencłovu. Vidať i u vas siehodnia dieficit s russkoj mudrosťju i intiellihientnosťju.
0
Hosť/adkazać/
21.10.2022
Nieskolko vulharno , no po suti očień vierno. Kohda oni(russkije) zachotiat žiť łučšie , biez učieta zavisti k svoim sosiediam i naviazyvanija svoich skrieponosnych idiej druhim , vot tohda u nich možiet byť pojavitsia šans k ułučšieniju svojej žiźni. Inymi słovami ,tolko tohda , kohda oni budut žiť po zakonam( v tom čiśle i mieždunarodnym), a nie po poniatijam.Vot kohda oni zachotiat ‘'lud́mi zvaťsia''- eto kak u Janki Kupały, vot tohda u nich možiet byť budiet šans. Siehodnia , s učietom toho , čto proischodit v Biełarusi , nie vyzvało by udivlenija , jeśli by v Ja.Kupału zaprietili.
0
Anto/adkazać/
21.10.2022
Vulharno? Eto takaja katastrofa, čto luboj ruskohovoriaŝij dołžien vyjti iz tioplenkoj kvartiram i biť siebia łbom po asfaltu. No nie diełajut žie, značit im na kulturu nasrať, a značit Kurs prava
6
Valadzimir/adkazać/
22.10.2022
Piśmieńnica Śviatłana Kurs "aŭtarytetna" razvažaje i robić kateharyčnyja vysnovy pa pytańniach, u jakich jojnyje viedy jaŭna paviarchoŭnyja i prafanskija. Tak, historyja Rasiei vielmi nieadnaznačnaja, składanaja, zabłytanaja i trahičnaja, u tym i liku i dla ŭciahnutych u jaje susiednich narodaŭ. Pryčym nastolki, što, navat paŭstaje pytańnie ab tym, što "russkij mir" - heta tupikovaje adhalinavańnie čałaviečaj cyvilizacyi. 
Adnak u historyi Rasiei byli i pieryjady, jakija, pry ŭsioj ichnaj nieadnaznačnaści, pakazvali vychad z tupiku, u jaki zavodziła čałaviectva jakraz zachodniaja cyvilizacyja.
Što da ciapierašniaha pieryjadu rasiejskaj historyi, to jon taksama, miakka kažučy, vielmi nieadnaznačny, ale ž jon davoli karotki i hałoŭnaje - nieviadoma, jak, čym jon zavieršycca, i jakim budzie, kali budzie, jahony praciah.
I pakolki što pryniasie budučaje - nieviadoma, to dla tutejšaha naroda, jaki zaraz zaviecca "biełarusy", na maju dumku, isnavańnie Rasiei, pry ŭsioj jejnaj "cyvilizacyjnaj" nieadnaznačnaści, vielmi patrebnaje, bo jana jość strymlivajučaj alternatyvaj Zachadu, jaki "cyvilizacyjna" taksama vielmi nieadnaznačny.
3
Požałuj/adkazać/
22.10.2022
Valadzimir, vot: vied́ možietie hovoriť intieriesno, biez obvinienij i vypiačivanija odnoj storony - pro nieprostyje vieŝi. I po suti otvietili častično na tot moj vopros pro vašu t.zr. o vyživajemosti Biełarusi (kak pohraničnoho hosudarstva) v słožnyje pieriody istorii, kohda ona kačajetsia na viesach vostok-zapad.
0
Varta/adkazać/
22.10.2022
Valadzimir, a možno primiery, kohda rośsija nachodiła «vychody iz tupika, v kotoryj čiełoviečiestvo zavioła zapadnaja civilizacija»?
5
Gregor V./adkazać/
22.10.2022
Does she really know what "Western culture" is today? I doubt, for, when Belarusians and Ukrainians will be freed, they would discover the "Free world", as oppressive and rotten as the "Russian world" was. This is a tragic mistake.
6
Siarhiejka/adkazać/
23.10.2022
Ivan Mielež lubił russkuju litieraturu. No ot etoho Ivan Mielež nie pieriestał byť Ivanom Mieležom.

To, čto hovoriła Śvietłana pro russkuju kulturu - eto šovinizm. No jeśli v Rośsii prieobładajet takoj vielikoimpierskij šovinizm, to etot - s biełorusskim kołoritom, takoj miestiečkovyj.

Jeśli sdiełať, kak ona hovorit, t.ie. sdiełať russkuju litieraturu i kulturu čužoj dla nas, to my prievratimsia v maleńkuju, miestiečkovuju, połu-polskuju naciju. Na takich riesursach, kak onłajnier, tolko i publikujutsia, kakoj kostieł u vyšie i t.d. A mieždu tiem istoričieski, s X vieka biełorusy - pravosłavnyj narod. I ostaliś takimi v XXI viekie. Vanhuju pieriechod s kirillicy na łatinku.

 A mieždu tiem, naši vydajuŝijesia etnohrafy, Karskij, Kojałovič, Romanov, byli zapadnorusistami, čto nie miešało im stojať u istokov biełorusoznanija, našiej istorii i etnohrafii. Nie prizyvaju snova stanoviťsia rośsijanami i idti močiť chochłov pod Z-simvolikoj. K sožaleniju, v Rośsii nie priniato hovoriť ob "impierialističieskich vojnach", v piervuju očieried́ o Piervoj mirovoj, kotoraja i privieła k rievolucijam i otdieleniju Biełarusi i Ukrainy. Tohda vsie kontinientalnyje impierii razvaliliś, nie tolko Rośsija. No lično ja nie zabyvał russkij jazyk i nie sobirajuś.
0
Valadzimir/adkazać/
23.10.2022
Varta, balšavicki dziaržaŭny pieravarot, jon ža "vielikaja oktiabŕskaja socialističieskaja rievolucija" 1917 h.
0
Daradca Vincuka Viačorki/adkazać/
23.10.2022
Gregor V., aj śpik inhliš very veł tu. Ve a ju from?
0
Varta/adkazać/
23.10.2022
Valadzimir, o da. krasnyje komissary-bolšieviki - eto diejstvitielno «vychod» iz tupika - vsie, čto u nich połučiłoś - eto utopiť ludiej v krovi, pohruziť v tierror, rieprieśsii i HUŁAH, uničtožiť tružienikov na siele, zahnav vsiech v kołchozy, a vsiech niesohłasnych otpravili na Sołovki. Krasnyj tierror i trojki nkvd - eto diejstvitielno «effiektivnyj vychod» iz tupika. Tolko pričiom zdieś zapadnaja civilizacija? Ili vy imiejetie vvidu cariej Romanovych, kotoryje tołkom na russkom dažie nie hovorili i zavieli Rasieju v tupik?)
2
Valadzimir/adkazać/
23.10.2022
Siarhiejka, zhodzien z Vami, što pravincyjny biełaruski nacyzm, anałahičny ukrainskamu, vielmi niebiaśpiečny. I haniebna i dzika, što jahonyja bacyły pačali raspaŭsiudžvacca u asiarodździ biełaruskaj tvorčaj intelihiencyi. Ale, pierakanany, u tych, chto chacieŭ by tut paŭtaryć ukrainski "pośpiech", ničoha nie atrymajecca.
Adnak i nomier z "bieło-rośsijskojsťju" tut taksama nie projdzie. Nahadaju, što ŭ 10 st. nijakich "biełorusov" nie było, i častka sioniašnich biełarusaŭ - histaryčna kataliki. A "rośsijanami", paddanymi rasiejskaha cara, tutejšy narod na niejki čas staŭ u vyniku zachopu i źniščeńnia Rasiejskaj impieryjaj dziaržavy ichnych prodkaŭ - Vialikaha Kniastva Litoŭskaha (u składzie RP).
Što da "zapadnorusizma", to jaho całkam razburaje zapis u Chlebnikaŭskim śpisie Ipaćjeŭskaha letapisu, jaki śviedčyć, što litva - heta ŭschodniesłavianski narod, niepasrednyja naščadki zachodnich słavianaŭ lucičaŭ, - nahadaju jaho iznoŭ: "…a ѿ tѣch' Łѧchov' prozvašasѧ Połѧnie Łѧchovѣ . druzii Lutiči Litva. inii Mazovšanie . a nii Pomorѧnie…” 
0
Valadzimir/adkazać/
24.10.2022
Varta, ja maju na ŭvazie Pieršuju Suśvietnuju Vajnu, jakuju arhanizavaŭ "cyvilizavany" zachodni kapitalistyčny śviet, jakaja uniesła 17 młn. žyćciaŭ prostaha narodu, vajskoŭcaŭ i cyvilnych, i adkazam na jakuju była revalucyja i dyktatura hetaha "prostaha narodu" ŭ Rasiei.
1
Požałuj/adkazać/
24.10.2022
Varta, poka Valadzimir sobierietsia... On imiejet v vidu, čto Zapad ponapridumyvajet vsiakich socialističieskich tieorij, a ekśpierimientalnoj (podopytnym krolikom) okazyvajetsia Rośsija. I poskolku riezultat ekśpierimienta otricatielnyj, on, Zapad, diełajet druhoj civilizacionnyj vybor. Nado skazať, eto očień udobno. I voobŝie, koje-kto iz russkich myślitielej taki prohovarivajetsia, čto Rośsija i suŝiestvujet-to tolko dla toho, čtoby pokazať, kuda nie nado dvihaťsia ostalnomu čiełoviečiestvu. Russkij narod eto mnohoviekovoj narod-stradalec, potomu čto ekśpierimientalnym on był nie tolko iz-za Lenina, kupivšiehosia na zapadnyje tieorii, no i błahodaria cariam-ekśpierimientatoram. Eto koniečno i Ivan Hroznyj, i Pietr I, i tov.Stalin. A v naši dni my nabludajem, kak v etu opytnuju kohortu chočiet vklučiť siebia tiepieriešnij rasporiaditiel rośsijskoho naroda VVPutin.
0
Požałuj/adkazać/
24.10.2022
Valadzimir, tožie podchodit: jesť subjekt istorii - "cyvilizavany zachodni kapitalistyčny śviet", i jesť objekt istorii - Rośsija i jeje "prostoj narod" (i kto nad kiem ekśpierimientirujet - vopros koniečno ritoričieskij)).
0
Varta/adkazać/
24.10.2022
Valadzimir, t.ie. vy tolko čto sami priznali niesostojatielnosť vašiej žie tieorii - vy tolko čto sami priznali, čto «vychod iz tupika v vidie Oktiabŕskoj riezolucii» v itohie stał tupikovym - prievratiłsia v diktatoru i pośledujuŝij tierror. Diejstvitielno chorošij «vychod», ničieho nie skažieš. Priam dissonans kakoj-to v vašich riečach.
0
Valadzimir/adkazać/
24.10.2022
Požałuj, śmiešnaje zapadopokłonstvo. Vidavočna, što dla "historyi" abjektami jaje  "ekśpierymientaŭ" źjaŭlajucca ŭsie cyvilizacyi, jakija byli i jakija jość, u tym liku i ciapierašni "cyvilizavany Zachad", i Rasieja. Ale na "svaim" uzroŭni jany - subjekty, i kankurujuć pamiž saboj.
0
Valadzimir/adkazać/
24.10.2022
Varta, vabščeta, ŭ svaim kamientary, vykładajučy svaju "teoryju", ja niekalki razoŭ napisaŭ pra nieadnaznačnaść rasiejskoj historyi.
0
Požałuj/adkazać/
25.10.2022
Valadzimir, no nakoniec-to śnizošli)), čtoby mnie otvietiť. Eto nie zapadopokłonstvo, eto hienieracija smysłov i intierprietacija. I, zamieťtie, vpołnie strojnaja.
0
Varta/adkazać/
25.10.2022
Valadzimir, t.ie. «vychod iz tupika» vsio-taki nieodnoznačnyj połučiłsia. Choť čto-to načało dochodiť do kriemlefiła
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera