Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
4
Chaj iduć za ruzzkim karablom/adkazać/
29.09.2022
Pa-pieršaje, nijakaja heta nie humanitarnaja katastrofa - heta nastupstvy vajny, jakuju raźviazała Rasieja, a tyja, chto zaraz źbiahaje, 7 miesiacaŭ nijak nie turbavalisia nakont vajny, nakont sapraŭdnaj humanitarnaj katastrofy, jakuju rašysty ŭčynili va Ŭkranie. Pa-druhoje, tak, jany nie chočuć iści na impieryjalistyčnuju vajnu, ale čamuści 7 miesiacaŭ moŭčki siadzieli, a moža navat i padtrymlivali uvieś hety rašyzm, a jak tolki zamajačyła mabilizacyja - tak adrazu pieraabulisia dy pabiehli ŭciakać. Nu moža choć zarach da ich dojdzie, što takoje pucinizm, rašyzm i vajna. Ukraincy užo bolej za 7 miesiacaŭ žyvyć pad pastajannymi abstrełami, miesiacami siadzieli ŭ bombaschoviščach, bieź ciapła, biez narmalnaj ježy i vady. Kolki ŭžo rašysty razburyli ich chat, damoŭ, roznych abjektaŭ infrastruktury, kolki zahinuła… Moža choć zaraz rasiejcy ŭśviadomiać, što takoje vajna, jakuju jany raspačali. Tolki tady jany heta ŭciamiać, kali projduć praz toje, praz što prajšoŭ ukrainski narod za hetyja 7 miesiacaŭ!
4
stop rašizm/adkazać/
29.09.2022
Vsiem etim rośsijanam nužno pri vjezdie zadavať vopros: «čiej Krym, čja Abchazija, Donbas»?! Poddierživajut li oni putina, vojnu i td. Davať podpisať dokumient s ich otvietami i tolko potom vpuskať v stranu
1
Andysad/adkazać/
29.09.2022
[Red. vydalena]
9
Ja/adkazać/
29.09.2022
Chaj iduć za ruzzkim karablom, nu ty ja smotriu tož nie iz zastienok pišieš. Chorošo tryndieť kohda svoja ž. pristrojena. Pravda? Čiež ty , takoj hieroj, a nie pieried ispołkomom s bčb? Boišsia, čto fłah mohut čierienkom v odno miesto vstaviť? Nu tak niefih tohda tiavkať. V okupirovannych tierritorijach mobilizujut ukrainciev. I stanoviatsia oni v stroj , a jeśli niet to v štrafbat i na raźminirovanije svoim tiełom minnych polej. Jasno tiebie? V rb milliony bojatsia stať invalidami v zastienkach , no tut pojaviłsia vučyciel - i vučyć. Ahł časť vtoraja. Populist ch.v.
7
Ja/adkazać/
29.09.2022
stop rašizm, tieast čitał? Tam jesť otviet na etot vopros
2
Chaj iduć za ruzzkim karablom/adkazać/
30.09.2022
Ja, Pa-pieršaje, jak ža łukašystaŭ karobić ad biełaruskaj movy - hladžu ty dobra zasvoiŭ ich pryjom kavierkać movu, vykarystoŭvaja peŭnyja biełaruskija słovy, nadavaja im niehatyŭny kantekst. Pa-druhoje, u łukašystaŭ dy rašystaŭ mabyć niejki fietyš pra švabry dy čaranki ŭ adnym miescy. I apošniaje - ty tak i nie zrazumieŭ hałoŭny pasył pra paśladoŭnaść pazicyi. U Biełarusi ludzi nie padrymlivajuć vajnu, nie klejać pucinskuju svastyku, nie staviać jaje ŭ sacsietkach, nie padtrymlivajuć režym, jak heta robiać na Rasiei - tam navat dahetul chvalać cara, a pierahiby z mabilizacyjaj maŭlaŭ z-za rehijanalnych čynoŭnikaŭ. Voś takija vańki 7 miesiacaŭ siadzieli i ich usio zadavalniała - nijakaja vajna ich nie tyčyłasia. Chacia pucin kiruje ŭžo bolej za 22 hady - a na vulicy masava nichto za hety čas tam tak i nie vychodziŭ. U 2020 biełarusy masava vychodzili - vychodzili i raniej - u 2010, 2006, u 90-ch, a što pavinna zdarycca na rasiei kab takija vańki pračnulisia i choć štości pačali rabić, a, papulist? Ci moža i dalej budzieš abialać “dobrych rasiejcaŭ”, z maŭklivaj zhody jakich kreml i robić svaje brudnyja spravy. Kali b hetyja sotni tysiač, što źjechali z rf za hety tydzień, vyjšli b na vulicy, to moža i vajny by ŭžo nie było. A kali hlanuć na pasty dy stužki hetych biehunoŭ za 2014 hod - to tam spres ody i padziaki pucinu. Za što dziakavali - toje i atrymali!
0
Otož!/adkazać/
30.09.2022
Ja, sobstvienno vy vsio pravilno i skazali. Kohda ukraincy načinajut hovoriť: počiemu biełorusy nie vosstali, im nie poniať, čto eto po toj pričinie, čto biełarusam nikto nie pomohajet. Niet v Biełarusi oliharchov, kotoryje za narod, niet pomoŝi ot zapada, niet u naroda na rukach ohniestrielnoho oružija, połno svobod u karatielej na proizvoł i dušiehubstvo... V tom žie Krymu ukraincy nie vosstajut, a počiemu? Potomu čto ich tam tožie zalili krovju i razdavili.
1
stop rašizm/adkazać/
30.09.2022
Ja, vot imienno, zajdi počitaj sosiedniuju novosť kto tam vyjezžajet - kriemlevskije błohiery kotoryje piarili putina, kričali čto rakiet chvatit na vsiech, dumaju tam i pro krym budiet lehko najti ich poziciju. A potom jeŝio posmotri fotohrafii, kakije mašiny tam vstriečajutsia v očieriedi - so śviežieotklejannymi naklejkami z i śniatymi kołoradskimi lentami.
8
Tt/adkazać/
30.09.2022
Chaj iduć za ruzzkim karablom, v rf tožie vychodili na bołotnuju płoŝad́ i v chabarovskom kraje vychodili sotni tysiač. Bolšie čiem v rb tam vychodiło. Ničiem nie otličajetsia rf ot rb. Ty tak i nie otvietił čiež ty takoj voin i sidiš tut na divanie stročiš?. Bčb v ruki i vpieried na pieriedovuju. Ty ničiem nie otličaješsia ot tiech žitielej rf kotoryje biehut. Chotia niet . Ja dumaju ty - chužie. Divannyj stratieh. Jeśli by da kaby. Populist. Chužie ahł.
1
Chaj iduć za ruzzkim karablom/adkazać/
30.09.2022
Tt, mabyć ty biełaruskaj movy prosta nie razumieješ - pieračytaj jašče moj adkaz. Dla takich jak ty jašče raz paŭtaru - sprava ŭ paśladoŭnaści. U biahunoŭ z rf jaje niama - na bałotnuju ŭ 2012 u 15-miljonnaj maskvie vyjšła niekalki dziasiatkaŭ tysiač (padličy kolki heta pracentaŭ), a ŭ 2014 amal usie jany ŭžo skakali ŭ pjanym uhary “za pucina i krym”. Tak što tvaje słovy jašče raz paćvierdzili što ty łukašyst - dobra zasvoiŭ ich mietady - chłusić, ihłać dy źnievažać movu. Pierad łukašystami nie źbirajusia davać spravazdaču ab svajoj dziejnaści - idzi razam z rasiejskimi biahunami ŭ nakirunku ruzzkaha karabla!
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera