Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
1
Krupski Saŭnarkam/adkazać/
19.09.2022
Pamiataju jašče ŭ 1996 hodzie jon kazaŭ - Łukašenka budzie prezidentam 8 hod. I voś minuła ŭžo 28, a jon nijak nie syjdzie. U jaho na ŭsio jeść adhavorka. Spačatku kazaŭ, što syjdzie kali ŭsio budzie dobra. Źjaviłasia niejka stabilnać, nu ŭ jaho i pytajuć - kali ž syjdzieš, ty ž abiacaŭ? A jon - nie, nu jak ja mahu syjści, pryjdzuć inšyja i ŭsio razburać. To bok jon nikoli nie sydjzie, bo kali kiepska, to jon ratuje krainu, a kali dobra, to baronić svaju uładu kab nie pryjšli inšyja i nie razburyli. Ab čym ź im možna razmaŭlać?
1
"°∆°"/adkazać/
19.09.2022
" suvierienitiet - eto nie ikona , na kotoruju nužno moliťsia "... kakoje jedinienije možiet byť mieždu **poj i razorvavšiej jejo mientovskim dubinałom ?
0
Abu/adkazać/
19.09.2022
Što jany jašče mohuć?
3
Juzik sa stancyi Kruleŭščyna/adkazać/
19.09.2022
U svajoj pramovie jon praciahnuŭ kampaniju raspalvańnia nianaviści da Polščy 
Adkul rastuć karani takoj nianaviści? Uličvajučy toje, što Łukašenka starejšy za mianie ŭsiaho na paŭhoda, to my ŭ škole vučylisia pa tych samych padručnikach... 
Ja zhadvaju padručnik "Historyja BSSR"... Hartaŭ ja jaho, jak pamiataju... Malunki z pachiłymi chatami, sałamianymi strechami, darohi -- adno sucelnaje miesiva hrazi i łužaŭ, dvoje niejkich mužykoŭ siadziać pad chataj, nohi jakich zakutyja ŭ belki...

Adrazu prychodzić da ciabie ŭśviedamleńnia niepryniaćcia takoj historyi svajho naroda, jaje poŭnaje adrynańnie! Byli my rabami ŭ polskich panoŭ i litoŭskich fieadałaŭ i tolki vialiki rusi narod prychodziŭ vyzvalać svaich małodšych bratoŭ ad inšaziemnaha rabstva! 

A litaratura? -- A chto tam idzie ŭ  ahromnistaj takoj hramadzie? Biełarusy! A što jany niasuć na svaich plačach? Kryŭdu! (Sa škoły da samaj piensii pamiataju, nijak nie vytravić z mazhoŭ!)..... --  Nie pakidajcie movy našaj biełaruskaj, kab nia ŭmiorli! 

Usiudy tolki płač, jenki i stohny! Kamu patrebnaja takaja historyja i litaratura! Historyja raboŭ i chałopaŭ! Nie dziva, što stajać ciapier biaskoncyja čerhi za "kartkaj palaka". Chto choča być naščadkam raboŭ?

Voś, letuvisy -- napisali sabie historyju-fetezi i pomnik Vitaŭtasu (badaj vas prancy!) postavili ŭ Koŭnie, a la noh statuju 4 raboŭ -- biełarusa, tataryna, palaka i niemca! I nie pierajmajucca! Vučyciesia!
0
Žora Transfarmatar/adkazać/
19.09.2022
Juzik sa stancyi Kruleŭščyna,

>i tolki vialiki rusi narod prychodziŭ vyzvalać svaich małodšych bratoŭ ad inšaziemnaha rabstva! 
Asablliva Muraŭjovy ŭsialakija dy NKVD/MHB nas dobra vyzvalali. Tak vyzvalali što ludzi až da hetaje pary pamiatajuć i ŭsio jašče chočuć ich naščadkam *haračy pramień* svajoj padziaki prynieści. Kožnamu ź ich.
0
daviedka/adkazać/
19.09.2022
Narodnoje jedinstvo proischodiło na ldu ledovoho dvorca v obŝiestvie śviezionnych so vsiej strany idieołohov. 
0
[℅]/adkazać/
19.09.2022
Nieskolko let nazad kak to pieriepisyvałsia s čiełoviekom iz Azierbajdžana.po infie čuvaka praviaŝij riežim tam tožie uničtožał oppoziciju na korniu .vykazyvaješ niedovolstvo -prijezžajet policiejŝina , v naručniki , "nachodiat" pakietik s narkotoj.i vsie . na połnuju katušku.połnyj biespriedieł.a vsie dochody ot nieftiebaksov nie narodu , a kučkie prisosavšiejsia k ekonomikie strany parazitov.a potom hrianuł krizis .cieny na niefť upali.i kosti narodu zakončiliś.i, o čudo ! 30 let alijevy nie vspominali o tom Karabachie , a kak babło zakončiłoś , to vspomnili , čto nužno rodinu osvoboždať.śviaty užos.vvodiat v stranie vojennoje połožienije , vsie na vojnu.koročie čtoby nie viakali u pustych chołodilnikov , iditie dochnuť v vojnie s armianami.spłotimsia v poc-rieotičieskom poryvie protiv obŝieho armianskoho vraha vokruh lidiera i pročaja łabuda.i vot i aleksandr hiršievič riešił povtoriť fint ušami alijeva.no jesť niuans.armianie i azierbajdžancy eto raznyje narody Kavkaza.s drievniej vraždoj.a stravlenije biełorusov s polakami i ukraincami pri svojej dochłoj idieołohii (umirať narodcu našaru za drozdy i rublevki i ich zołotyje tołčki -tak siebie idieołochija ) budiet s nulevoj riezultativnosťju.panimaš.Stalin v 30 yje hody začistił rieprieśsijami vsie vnutrieńnie pole toj strany.i tolko potom načał vojnu.a začiŝať totalno vnutrieńnieje pole ot niedovolnych i odnovriemienno viesti uśpiešnuju vniešniuju vojnu - fihuški u nich tak połučitsia.i bublik śjesť.i sieledočkoj nie podaviťsia.u riežima niet hłavnoho riesursa -vriemieni.
0
Mutno/adkazać/
19.09.2022
Kak i s makiejem, idiot dohovorniak i podniatije stavok.
A Narod Biełarusi, kak był nie pri čiom, tak i ostanietsia rieprieśsivnym miasom v ihrach Jevropy s łukašienko.....
1
Juzik sa stancyi Kruleŭščyna/adkazać/
19.09.2022
Žora Transfarmatar, Heta jak moj dobry znajomy apaviadaŭ. Zajšła ŭ jaho sprečka z susiedam, maŭlaŭ -- čaho ty tak uparta padtrymlivaješ hety režym, tvaich ža baćkoŭ pry stalinie represavali?
-- Nu, i što! Za toje piensija ŭ mianie -- dobraja!
0
Kapitan oajevidnosť/adkazać/
19.09.2022
Krupski Saŭnarkam, to, čto on nikuda nie ujdiet umnym ludiam było poniatno užie čieriez nieskolko dniej pośle jeho prichoda k vłasti, a očień umnym jeŝio do jeho prichoda vo vłasť
0
Žach /adkazać/
19.09.2022
Pačytaješ takija naviny, i šmat roznych inšych tut, i dumaješ, jak by nie zvarjacieć...
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera