Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
13
BLR/adkazać/
18.09.2022
1 - niama mety i navat žadańnia źniščeńnia rasiejskaha tatalitarnaha režyma z boku Zachada i navat Ukrainy. Tamu prajhraŭšy vajnu jen zastaniecca i zastanucca jaho ambicyi i śvietapohlady
2 - zachad nie ŭvieś śviet. Z Pucinym tak ci ankš, ale razmaŭlajuć inšyja častki śvietu. Tak - tam zaraz usie nie tak dobra dla uźlacieŭšaha ŭ je....nia Pucina, ale tym nia mienš. Pałacavy pieravarot u samoj Rasiei nadzvyčaj małavierahodny ŭ naš čas
3 - Biełaruś nie Ŭkraina. U nas navat vojska niama. Niama ŭ tym sensie, što hetaje vojska stanie sapraŭdy abaraniać Biełaruś, a nie zdasca ŭ pałon da ruskich praz 3 hadziny. Biełarusy nie ŭkraincy (i heta nie ŭ kryŭdu biełarusam), my nie žadajem vajavać, voś nie žadajem i kropka. Kolkaść tych chto bačyć mahčymaść pa inšamu nievymierna mienšaja za supraćlehłych
4 - palityčna apazicyja Biełarusi (USIA DA REŠTY) pa-raniejšamu słabaja i amofrna. Niama jasnaha razumieńnia - što i jak, i kali, i jakim čynam. Tuzanina i baŭbatnia na roŭnym miescy - heta tak, a niešta hodnaje (?)

U lepšym vypadku, kali sapraŭdy zdarycca cud i da ŭłady ŭ Rasiei pryjduć bolš mienš adekvatnyja ludzi z-za parazy ŭłasna Rasiei ŭ vajnie, to jana paprostu adkinie Biełaruś ad siabie pradstaviŭšy nas pierad faktam asabista vyrašać jak žyć i svoj les (adzin z varyjantaŭ). Tady sapraŭdy moža być mahčymaść źmieny režyma. Ale pa-raniejšamu nadzvyčanaja prarasijskaść Biełarusi i biełarusaŭ jeść tut kiepskim čyńnikam
5
Eto pisiec, i zovut jeho nie Umka./adkazać/
18.09.2022
Na krylco k Łukašienko pribiežał pušistyj źvieriek, tolko on jeŝie nie postučałsia...
12
Satan/adkazać/
18.09.2022
Takoje siebie "died vanha" stroiť prohnozy o buduŝiem, kohda vojna nie zakončiłaś. A ona možiet zakončiťsia očień dažie po-raznomu. "Usie čakali, što Ukraina padzie, a jana nie tolki vystajała, ale zahartavałasia i vyjdzie z vajny zbliziŭšysia z Zachadam i ŭnutrana zhurtavanaj." Kto vsie? Vsie ždali, čto  Ukraina padiet, vsie nie ožidali, čto vojna budiet... kak žie eto za@@@ało, kohda pro vsiech hovoriat, a značit i pro mienia. Ja uvierien był, čto budiet vojna srazu s načałom učienij. Eto było očievidno. I ja nie ždał, čto Ukraina padiet. Za 8 let ukraincy sozdali armiju. I było očievidno, čto eta armija budiet vojevať stolko, skolko smožiet. Dažie biez zapadnych chajmarsov, ona by vojevała do sich por (nie tak uśpiešno jestiesno). A vot hovoriť o tom, kakoj Ukraina vyjdiet s vojny, prieždievriemienno. Silno prieždievriemienno. Dažie, jeśli vojna zakončitsia siehodnia, to Ukrainu ždiet ekonomičieskij i diemohrafičieskij krizis na diesiatieletija vpieried. Ili kto-to dumajet, čto Zapad srazu s koncom vojny vsiemi siłami staniet vosstanavlivať Ukrainu? Nie staniet. Potomu čto poka niet nikakich harantij, čto istorija nie povtoritsia čieriez 10 let. Ja somnievajuś dažie v tom, čto Zapad zamorožiennyje rośsijskije babki otdast Ukrainie. A Biełaruś?... da, naiboleje vierojatnyj prohnoz dla Biełarusi i Rośsii - eto puť Sieviernoj Koriei. Koniečno, kohda-to KNDR padiot, no suŝiestvujet ona užie 70 let. Rośsija nie otdast jadiernoje oružije, niezavisimo ot toho, kto budiet v Rośsii u vłasti. Ich libierały vmiestie s Navalnym nie silno otličajutsia ot Putina s don-donom. Prost libierały by dobivaliś rasširienija impierii boleje hramotno. A poka Rośsija budiet suŝiestvovať v takom vidie, sieŕjeznych iźmienienij v riehionie nie budiet. Tak čto... sankcii usilatsia, žieleznyj zanavies opustitsia, a vpieriedi poł stoletija hnijenija, stahnacii i razvała. 
9
Strateh/adkazać/
18.09.2022
Cikava, pry hramadzianskaj vajnie  i raspadzie Rasii, ci varta biełarusam sprabavać viernuć smalenščynu? Jakija dla nas plusy dy minusy ad hetaj dziei, ci varta ŭ heta ŭvohule ŭviazvacca? Kali pahladzieć u historyju to možna ŭbačyć, jak padziei 17 vieraśnia katkom praniaślisia pa zachodnich biełarusach, ale stratehična Biełaruś ad hetaha nabyła.
1
bieł/adkazać/
18.09.2022
Chto tam chacieŭ pałkoŭnika rasiejskaj armii?(ź dziacinstva) 
1
Chutka kaniec/adkazać/
18.09.2022
"Alaksandr Łukašenka pajšoŭ na vialikuju podłaść. U jaho na sumleńni ciapier nie tolki muki biełarusaŭ, ale i kroŭ dziasiatkaŭ tysiač achviar hetaj vajny. Pieraharnuć hetuju staronku składana!
-----------------------------------------------------------------
 Jon žyŭ z hetaj podłaśćju, praciahvaje žyć ź jeju i pamre ź joju !
 Heta, jaho podłaść, nie abminie ani Koli, a ni jaho ŭnučki, novavypiečanaj "zorki" na tb łukašenka.
 Jaho siamiejstva, da dziesiataha kalena, choča jano hetaha, ci nie choča, ale budzie raźličvacca za vialikija podłaści alaksandra łukašenki, bo tak zbudavany śviet i vyšejšaja spraviadlivaść.
4
Žieleznyj Drovosiek /adkazać/
18.09.2022
Satan Da
3
Kohda DIED Vova skazał pro vojnu s Nato/adkazać/
18.09.2022
Kohda DIED Vova skazał pro vojnu s Nato i pokazał miru fotku ordienonosca Šajhi v bojevom raskrasie, płyvuŝieho na admirale Kuźniecovie, natovskije hienierały otpraviliś v rieanimaciju ot śmiecha. Komu on uhrožajet to? eto vsie ravno čto płyť na płotu s rohatkoj i uhrožať amierikanskomu linkoru.)))
12
"{[]}"/adkazać/
18.09.2022
Každaja strana , kak i čiełoviek , imiejet słabuju točku.primiery .štaty .jiełłuonstoun.šturmovik(1 št)+rakieta (1 št)=pri nasienii udara proischodit dietonacija ciepi supier-vułkanov i vieś mir v truchu.no snačała kisielov smožiet nasładiťsia piepłom nad amerykaj. kitaj. Dvie trieti tierritorii strany nie prihodny dla proživanija ot słova sovsiem.hory i pustyni.na hłavnoj riekie tov.mao "postroił " supier-hidropłotinu.šturmovik (1 št)+rakieta (1 št)=odna trieť tierritorii pod zatoplenijem.ekonomičieskij ,vojennyj ,čiełoviečieskij potienciał strany -chana.ibo eto samyje raźvityje provincii.moskovŝina.vyryła svoj mohilnik svoimi rukami.so vriemion sofka koncientrirujet jadiernyje otchody , vklučaja "vojennyj" płutonij, v odnom miestie, v cientrie strany.v otličii ot zapada , hdie jadiernyj musor nykajut małymi porcijami v raznych miestach.šturmovik(1št)+bojekomplekt(1št)=radiacija ot cientra dojdiot i do vładivostoka , i do briesta ravnomierno.o słaboj točkie rukovodstvo moskovŝiny było prieduprieždieno stajej zapadnych "tovariŝiej" čieriez forum "ramblera"...eto primiery toho , kak biez ispolzovanija jao možno zavaliť dažie bolšich kabanov...a moskovŝinu prosto tak zapadency nie otpustiat.modielirujem.u vas sosied nie adiekvatnyj čiełoviek.uhrožajet , buchajet , oriet kak uhoriełyj i pieried vašimi dieťmi mašiet rozočkoj i vykiduchoj i vieś takoj na pontach miełkoho frajerka.a vy finansovo obieśpiečiennyj čiełoviek.i vi nie riešitielno problemu s nieadiekvatnom imieja hrošy u kišieni ? Začiem podvierhať svojo buduŝieje postojannoj uhrozoj nieadiekvata? i vi riešitielno problemu po optimizacii nieadiekvata.vied́ riealnaja uhroza riešajetsia raz i navsiehda.
26
uŝierbnyje/adkazać/
18.09.2022
Pochoronili Rośsiju. Cha-cha. 
15
AMija/adkazać/
18.09.2022
Rasieja nie stanie słabaj navat kali Ukraina viernie Krym. Navat kali pačniecca vajna ŭ Čačenii. U 90-ch Rasieja prajhrała vajnu ŭ Čačenii, ale ŭsio roŭna ŭ Biełarusi źjaviłasia takaja ŭłada jakaja źjaviłasia. 
Słabaj Rasieja moža stać tolki tady kali va ŭsim śviecie adbudziecca Zialonaja revalucyja, to bok, Biełaruś taksama zmoža stać niezaležnaj ad rasiejskich enerhanośbitaŭ. I tady kali Ameryka raźbiarecca, što rabić z rasiejskaj jadziernaj zbrojaj. A kanvencyjnyja rasiejskija vojski nikoli nie vyklikali iluzijaŭ. Ja ščyra ździviłasia kali adna vysakapastaŭlenaja spadarynia z krainaŭ Zachadu pierad vajnoj nazvała rasiejskaje vojska “highly sophisticated”. 
Łukašenka robić toje ž samaje, što i Zialenski, to bok, Zialenski patrochu vyzvalaje terytoryju, a Łukašenka pačynaje vyzvalać palitviaźniaŭ. 
Ale padobna, što Rasieja zhubiła inicyjatyvu ŭ hetym ekzistencyjnym suproćstajańni. To bok, jana stała trošačku słabiejšaja, čym na piku svajoj mocy. Kali stanie słaboj? Dumaju, što nie raniej čym paśla 2035-ha hodu i spadziajusia nie paźniej čym da 2050-ha.
Tak, što darma stolki ludziej u biełarusi traciać svaje siły na palityku, kali tut choć mnie och jak nie chočacca, ale pryjdziecca pracytavać- “treba raspranacca i pracavać” (chi-chi).
Palityka heta jak u 1918-m ci ŭ čas pierabudovy. Ale i tady, i tady byŭ miadźviedź zabity i tamu było, što dzialić. A zaraz što dzialić? “Ruch Cichanoŭskaj” heta prosta marnavańnie ludzkich resursaŭ na bałbatniu. Ale naŭradci praćvierazieńnie pryjdzie raniej za 2025-y hod.
19
Vasia./adkazać/
18.09.2022
 Nu vy i diebiły.Takuju chierniu pišitie. Ona rasčitana na takich žie diebił.
1
Mahčymaści/adkazać/
18.09.2022
Nie ŭsio tak drenna ŭ Biełarusi, kali ludzi supakoilisia, i čakajuć niečaha ad niekaha. Tolki sami my zmožam źmianić situacyju, ni Kitaj, ni Ukraina, ni astatnija nie dapamohuć, pakul biełarusy nie vyrašać raźviarnucca na 180°, mahčyma, viarnucca ŭ 1991-92 hady, i pačać usio z čystaha arkuša.
0
Palašuk/adkazać/
18.09.2022
U 1905, 1991 byli pavaroty da demakratyzacyi hramadskaha žyćcia ŭ Rasii, a 1918 adznačyŭsia tam pierachodam da dyktatury i "čyrvonaha teroru". Balšaviki zachavali impierskuju palityku, ale vyrašyli pravodzić jaje pad łozunham suśvietnaj revalucyi dla palapšeńnia žyćcia rabočych i sialan. Dla ekspartu revalucyi ŭ Jeŭropu byŭ patrebny płacdarm u Biełarusi, Ukrainie, što i pryviało da aneksii terytoryj BNR i UNR - heta kali vielmi schiematyčna. I štości padkazvaje, što RF ź jejnym uzroŭniem stalinska-impieryjalistyčnaha marazma u miksie z nacyzmam (admaŭleńniem biełaruskaj nacyi ŭ dziaržaŭnaści dy asobnaj identyčnaści) bližej da 1918, čym da 1991. Raźlik na moc apošniaha tezisa i našuju zdolnaść sabracca razam dla zmahańnia za lepšy scenaryj z mahčymych.
1
Nina/adkazać/
18.09.2022
Nasčiet rf: strannyje ludi, dumaja, čto tam vsie nievažnoje, sčitali, čto armija koje-čto iz siebia priedstavlajet? Zapomnitie raz i navsiehda: armija - časť strany, i pritom NIEłučšaja časť; jeśli strana - dieŕmo, to armija - dieŕmo v kvadratie. Nasčiet RB: priedłahajetsia (nie mnoj, ja nie śpiec) biełarusam ispolzovať momient słabosti raški dla ustranienija łukašienko i vziatija vłasti oppozicijej: u vas jesť pravitielstvo za hraniciej, jesť začatki novych VS. Tiem samym pomohli by siebie, pomohli Ukrainie, dažie pomohli by normalnym ludiam v rf.
2
"°"/adkazać/
18.09.2022
Dievočki-bysy navierno čieho to nie poniali.vo vsiem mirie sča sformirovałoś otnošienije k moskovŝinie kak k nacistskoj čumie.a čiem zakončiła nacistskaja Hiermanija - stranu razdielili na kuski.vsie.poetomu nikto cackacco s moskovŝinoj nie budiet.sča jejo konhriess priznajet sponsoršiej tierrorizma i dažie Kitaj ottuda ujdiot v smyśle poddieržki.riebiatki , tušitie fonariki , nikto dohovarivaťsia nie budiet.i tiech kto poddierživajet moskovŝinu budut połučať tožie lulej.finitalakomiedija.1853 i 1905 .Krym i cusima v odnom fłakonie. łubianskij riežim budut snosiť.tut prosto vybirajut mietody.kak pri lečienii rakovoj opucholi.ili chirurhičieskaja opieracija.ili chimiotierapija.no mietostaza budiet vyriezana abaviazkova
4
"'*"'/adkazać/
18.09.2022
uŝierbnyje, ...arhumientirovať svoj post možieš , čto zdiešnije kommientatory uŝierbnyje ? źvizduj v svoju moskovŝinu , kotoroj Vova na vyborach 2000 obieŝał dohnať-pieriehnať Anhliju , v 2011 dohnať -pierie hnať Portuhaliju , a v 2022 moskovŝinu užie obhoniajut strany trieťjeho mira. ničieho za svojo pravlenije tołkovoho nie sozdał , tolko ponty hoposiackije.vmiesto portuhalii moskovitianie poimieli vojnu i niŝietu.nikołaška krovavyj prišioł na priestoł na krovi chodynki.i ušioł na svojej krovi ipaťjevki.Vova prišioł na krovi vzryvov domov .istorija ciklična , družok
2
Jaśka-haspadar z-pad Vilni»/adkazać/
18.09.2022
uŝierbnyje,

.  «…Braty maje, mužyki rodnyja. Z-pad šybienicy maskoŭskaj prychodzić mnie da vas pisaci, i, moža, raz astatni. Horka pakinuć ziamielku rodnuju i ciabie, darahi moj narodzie. Hrudzi zastohnuć, zabalić serca, — no nie žal zhinuć za tvaju praŭdu… Niama š, bratki, bolšaha ščaścia na hetym śviecie, jak kali čałaviek u hałavie maje rozum i nauku… No iak dzień z nočču nie chodzić razam, tak nie idzie razam nauka praŭdziva ź niavolaj maskoŭskaj. Dapokul jana ŭ nas budzie, u nas ničoha nie budzie, nie budzie praŭdy, bahactva i nijakaj nauki, — adno nami, jak skacinaj, varočać buduć nie dla dabra, no na pahibiel našu… Bo ja tabie z-pad šybienicy kažu, Narodzie, što tahdy tolki zažyvieš ščaśliva, kali nad taboju Maskala ŭže nie budzie. Tvoj słuha Jaśka-haspadar z-pad Vilni»
2
Fran/adkazać/
19.09.2022
Tolko nie nado pro bieriezki Na patriotičieskich forumach očień lubiat citirovať Sierhieja Bodrova: «Vo vriemia vojny nielzia hovoriť płocho o svoich. Nikohda. Dažie jeśli oni niepravy…. Dažie jeśli tvoja strana nieprava vo vriemia vojny, ty nie dołžien hovoriť o niej płocho». I dažie mnohije normalnyje rośsijanie inohda tierzajut siebia myslju — a možno li žiełať poražienija svojej stranie? Niechorošo eto kak-to. Niepatriotično. A ja choču zadať rośsijanam nie łokalnyj vopros, tak lubimyj adieptami frazy "russkije libierały zakančivajutsia na voprosie «Čiej Krym?»", a hłobalnyj — čja Rośsija? I na kakom osnovanii, dorohije sootiečiestvieńniki, vy sčitajetie etu stranu svojej? Svojej možno sčitať stranu, v kotoroj ot tiebia čto-to zavisit. V kotoroj u tiebia jesť pravo vybora i svoboda słova. Stranu, v kotoroj policija zaŝiŝajet tiebia. Stranu, hraždanin kotoroj možiet rassčityvať na spraviedlivosť v sudie. Stranu, v kotoroj nastojaŝije profsojuzy zaŝiŝajut prava rabotajuŝieho čiełovieka. Hdie možno vyjti na płoŝad́. Vaša strana — eto strana v kotoroj vy možietie riešať samostojatielno — čto budiet riadom s vašim domom — park ili chram. Vaša strana — eto strana, v kotoroj u vas nikto nie možiet otniať biźnies, jeśli vy nie narušajetie zakonov. Niezavisimy haziety zakryty. Lehalizovany pytki i ubijstva. Množiestvo objedinienij vołontierov razohnany. Tielevidienije prizyvajet ubivať. Studienčieskoje dvižienije uničtožieno. Ubijc i nasilnikov vypuskajut iz tiuŕmy i dajut im v ruki oružije. Ludiej sažajut za słovo vojna, za riepost, za łajk. Armija sovieršajet čudoviŝnyje priestuplenija v Ukrainie, putajaś sdiełať jeje takoj žie łživoj i priestupnoj stranoj, kak i Rośsija. Vami rukovodit łživyj vor i vojennyj priestupnik. Na kakom osnovanii vy nazyvajetie etu stranu SVOJEJ i jeŝie mučajetie siebia voprosami, možno li žiełať poražienija TAKOJ stranie? Eto nie vaša strana, eto ich strana — kadyrovych, sołovjevych, zołotovych, prihožinych, putinych, kabajevych, skabiejevych. Jeśli vy chotitie, čtoby novaja Rośsija stała svobodnoj, stała vašiej stranoj, staraja Rośsija dołžna proihrať.
2
Fiermiery-partizany v Mielitopole/adkazać/
19.09.2022
Fiermiery-partizany v Mielitopole uhostili okkupantov otravlennoj čieriešniej! pravilno, śledujuŝij šah osvoboždienije  Karielii ot Ordy !
3
nacistskije koncłahieria ispolzovaliś v etom kačiestvie jeŝie piať let. /adkazać/
19.09.2022
Krasnaja Armija "osvobodiła" Ośviencim, no sovietskije łahieria ona ochraniała do poślednieho. Mało kto znajet, čto nacistskije koncłahieria ispolzovaliś v etom kačiestvie jeŝie piať let. Iz samych iźviestnych — Buchienvald i Zaksienchauzien (śpiecłahieŕ № 2 i śpiecłahieŕ № 7, v sovietskoj tierminołohii). S 1948 hoda śpiecłahi byli pieriepodčinieny HUŁAHu, v 1950-m likvidirovany. No ich oborudovanije nie propało: novyje račitielnyje choziajeva vyvieźli i ispolzovali po naznačieniju v otiečiestviennych łahieriach. Kak śledujet iz etoho dokumienta, v SSSR byli vyviezieny razbornyje dierieviannyje baraki, oborudovanije kuchoń i pračiečnoj, miedicinskoje imuŝiestvo. A takžie niekije «proizvodstviennyje miechanizmy» — čto skryvajetsia pod etim złovieŝim opriedielenijem, v dokumientie nie rasšifrovano.
0
VKL /adkazać/
19.09.2022
U syna Rotienbierha hraždanstvo Finlandii i živut oni tam, doč Łavrova v Ńju Jorkie , doč Pioskova v Parižie— Liza živiot i učitsia vo Francii, syn Nikołaj był sudim v Vielikobritanii i boleje hoda provioł v anhlijskoj tiuŕmie, supruha vładiejet kvartiroj v SŠA płoŝad́ju 126 m 2. Vnuk zołotova v anhlii ,U sołovja (tielepropahandist) — viłła na ozierie Komo (niedaleko ot Miłana), Italija, i vid na žitielstvo tam žie... u Małyšievoj v SŠA. Vładimir Žirinovskij imiejet hraždanstvo Ispanii, Ihoŕ Lebiediev (syn Žirinovskoho) imiejet hrin-kartu SŠA, hraždanstvo Ispanii i PMŽ Šviejcarii , Michaił Bierułava imiejet VNŽ Čiechii , Irina Rodnina imiejet hraždanstvo SŠA . Hiennadij Timčienko druh Putina, (odin iz «korolej hoszakaza» i krupniejšij eksportior rośsijskoj niefti) — hraždanin Finlandii, žiena i doč — tožie. S 2014 hoda pod sankcijami, vynuždien proživať v RF. Etot śpisok možno prodołžať do bieskoniečnosti... Nie polenitieś posmotritie v intiernietie śpisok činovnikov s inostrannym hraždanstvom. Vołosy dybom vstajut!! vsie patrioty Moskovskoj ordy ? Ili inostrannyje ahienty?
1
Ochtas/adkazać/
19.09.2022
Ukraincy pokazali, čto možno pobieždať i silniejšieho protivnika, jeśli ty diejstvuješ s umom i imieješ sojuźnikov.


-Kakije sojuźniki u biełarusov (litvinov)? V iźbiratielnyj hod my vidieli etich "sojuźnikov": Čiechija postavlała diktaturie oružije, Avstrija postavlała diktaturie sriedstva śviazi; Izrailskaja firma po vzłomu tielefonov postaviła komplekty dla vzłoma; Amierikanskaja firma postaviła sriedstva śležki; Ukraina torhovała tak, čto dym šieł ot pieriesčityvajemych pačiek dienieh. Polša do sich por nie možiet opriedieliťsia kak nakazať łukašistov, chotia užie i mohiły rušat i škoły zakryli i pohromy i napadienija. Fašizm v raśćvietie. I kto tut nam sojuźniki?
7
Śmiejałsia/adkazać/
19.09.2022
Nacistskije koncłahieria ispolzovaliś v etom kačiestvie jeŝie piať let. , Śmiešno čitať. A hdie dołžny byli nachodiťsia niemieckije vojennoplennyje? SŠA tožie ispolzovało dla etoho łahieria v svojej zonie okkupacii. I Krasnaja Armija nie ochraniała łahieria v SSSR. Etim zanimaliś VV i NKVD. Uči matčasť. Pro "miechanizmy proizvodstva" jeŝio śmiešnieje. Pod etim złovieŝim słovom skryvajutsia stanki
1
AMija/adkazać/
19.09.2022
Šanoŭnaje spadarstva, prašu nie prymać moj papiaredni kamentar da ŭvahi 
5
Eleutierokok/adkazać/
19.09.2022
Vasia., Eta fihnia rassčitana nie na diebiłov, a na miaso. Dla rievolucii nužno miaso, vot jeho i rastiat. Potom jeho - na uboj, i v damki.
0
JANKA/adkazać/
20.09.2022
Ochtas, +100!
0
Aleh/adkazać/
20.09.2022
Na moj vzhlad vsie budiet zavisieť razvalitsia li Rośsija na bolšije kuski.
Naprimier, na Zierkale była staťja na to kakije časti RF možiet razvaliťsia, jeśli otsojedinitsia dalnievostočnaja riespublika, Jakutija i t.d. to Rośsija prievratiťsia v pšik, sootvietstvienno i orijentirovaťsia Biełarusy na takoje niedohosudarstvo nie budut, jeśli Rośsija sochranitsia v svoich hranicach to skolko biełorusam nie davaj šansov, oni vsie prosrut. Potomu čto nado čto by vatnikami nie było chotia by 50%+1 čiełoviek v stranie, čto by skarystaťsia šansom kak strany bałtii..
0
antiśvieta/adkazać/
20.09.2022
Satan, sohłasna.

odnako Satan'a, niemnoho kak podmienili) užie nie tolko pro buchło i dievok hovorit, no možiet i na tiemu movy, i na druhije tiemy niepłocho skazať)
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera