Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
22.08.2022 / 22:388RusŁacBieł

Ministr handlu raskazaŭ, čamu biełaruskija jabłyki daražejšyja za polskija. Usio prosta

Ministr antymanapolnaha raźvićcia i handlu Biełarusi Alaksiej Bahdanaŭ raskazaŭ u efiry STB, čamu biełaruskija jabłyki ŭ našych kramach daražejšyja za polskija. Pavodle jaho słoŭ, heta tamu, što ŭ nas jabłyčny siezon tolki pačynajecca.

«A što tyčycca palakaŭ, to tam usio zrazumieła, — kaža Bahdanaŭ. — U ich takija datacyi na sielskuju haspadarku… viadoma, dempinh jość.

Ale tut znoŭ ža i kankurencyja, i našym vytvorcam nieabchodna da hetaj cany padciahvacca. Tamu što technałohii raźvivajucca vielmi chutka».

Ministr taksama raskazaŭ, čamu ŭ biełaruskich kramach stała bolš rasijskich tavaraŭ.

«Bo raniej byli jeŭrapiejskija pradukty, siońnia jany častkova zamiaščajucca rasijskimi, — patłumačyŭ jon. — Ale razam z tym bolšaja častka tavaraŭ na palicy ŭ pieravažnaj bolšaści biełaruskaj vytvorčaści».

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
3
Панылы сорам
39
Ха-ха
71
Ого
3
Сумна
2
Абуральна
14
1
Satan/adkazać/
23.08.2022
Čto vy za chierniu pro chimiju niesietie? Vsie fiermiery i kołchozy v RB vsie kultury davnym-davno obrabatyvajut tožie chimijej. A vy do sich por pytajetsia vpariť, čto v etom ohryzkie esesera čto-to "naturalnoje" rastiet. Ono možiet rasti tolko na vašiej dačie. Pravda, jeśli ničiem obrabatyvať nie budietie, to nie dołho rasti budiet. Tak čto pridietsia taki obraŝaťsia k "kłaśsičieskoj chimii", rastvoru miednoho kuporosa, naprimier.
I, k słovu, jeśli už chočietsia naturalnoho v Polšie, to v lubom hipierie jesť jabłoki i dažie kartocha s pomietkoj "eko", kotoraja vyraŝivajetsia biez primienienija piesticidov i promyšlennych udobrienij. Jabłoki eko nie brał, no kak-to vział kartochu, potomu čto obyčnuju k viečieru razobrali. Po vkusu chz... bulba jak bulba. Ja raźnicy nie uvidieł.
0
Biez sobstviennoho mnienija/adkazać/
23.08.2022
Manhoł, jeśli byb był "normalnyj parień", to nie potianułsia by k etoj driani ...
1
Satan/adkazać/
23.08.2022
A, kasajemo, eko-kartochi - ona vsio-taki otličałaś. Vo-piervych, kožura s šiełuchoj, čto ja zadołbałsia jejo čistiť. A vo-vtorych, miełkovataja, čto ja vdvojnie zadołbałsia jejo čistiť.
Čto žie kasietsia jabłok i cien na nich... nu, vo-piervych, jabłonievyje sady intiensivnoho tipa v Polšie načali zakładyvať v 90ch, kohda v RB jeŝie dažie nie čiesaliś v etu storonu. Sady začastuju imiejut avtomatičieskij poliv. A eto dla jabłok, vozmožno, dažie važnieje, čiem piesticidy. Plus tiechnołohii. Sortirovka jabłok, naprimier, kompjutierizirovana, na konviejerie avtomatičieski sortirujutsia po raźmieru, po povrieždiennosti. Za sčiet masštabov i sovriemiennych tiechnołohij vychodit i itohovaja ciena. A skolko tiech jabłonievych sadov v Biełarusi? Osobienno, sovriemiennych. Mizier v sravnienii s Polšiej. No ja mohu poniať fiermierov, kotoryje nie striemiatsia vkładyvaťsia v jabłonievyje sady v Biełarusi. Eto nie kłubnika s hołubikoj - inviesticii s kotorych otobivajutsia za paru let. Jabłonievyj sad žie - eto inviesticija boleje dołhosročnaja. A v Biełarusi płanirovať dołhosročnyje inviesticii... kak pokazyvajet praktika, łučši kriptovalut na eti dieńhi kupiť)

Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031