Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
17.07.2022 / 23:546RusŁacBieł

Biskup Juryj Kasabucki zaklikaŭ malicca za źniavolenaha viciebskaha śviatara

Jon źviarnuŭsia da viernikaŭ u fejsbuku.

Ksiondz Andrej Vaščuk. Fota: staronka parafii ŭ VKontakte

«Chaču paprasić usich nieabyjakavych ludziej ab malitvie za katalickaha Śviatara, ksiandza Andreja Vaščuka, salvataryjanina, jaki znachodzicca za kratami.

Heta Śviatar (ja śviadoma pišu heta słova ź vialikaj litary ŭ dačynieńni da ajca Andreja) pavodle Božaha Providu i vysakarodny Čałaviek.

Ajciec Andrej całkam addany Bohu, Kaściołu i ludziam. Słužyć usim, addajučy siabie biez rešty.

My molimsia za ŭsich, kamu patrebna Božaja dapamoha padčas vyprabavańniaŭ, asabliva ŭ časie pieraśledu i represij.

Naša malitva — heta siła i moc, heta taja «dobraja častka», jakaja nie adymiecca ŭ nas (par. Łk 10, 38-42)», — napisaŭ biskup Kasabucki.

Ksiandza Andreja Vaščuka, probašča parafii Śviatoha Ducha ŭ Viciebsku, zatrymali ŭ Viciebsku ŭ piatnicu, 15 lipienia.

Śviataru inkryminujuć č. 1. 24.23 (parušeńnie paradku arhanizacyi abo praviadzieńnia masavych mierapryjemstvaŭ).

Pryčynaj zatrymańnia, pa źviestkach Radyjo Svaboda, staŭ, imavierna, repost «apošniaha słova» Źmitra Daškieviča ŭ sudzie.

Niekatory čas śviatar znachodziŭsia ŭ Pieršamajskim RUUS, paźniej jaho pieraviali ŭ izalatar časovaha ŭtrymańnia. Sud maje adbycca ŭ paniadziełak.

Čytajcie taksama:

«U dzień sapraŭdnaha suda vy ničoha nie daścio za svaju dušu». Mahutnaje apošniaje słova Źmitra Daškieviča na sudzie

Nashaniva.com

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
10
Панылы сорам
0
Ха-ха
1
Ого
0
Сумна
4
Абуральна
5
1
zira/adkazać/
18.07.2022
Vyzvolnaja Armija, nu čamu ž. Ja voś kožny dzień malusia, malusia za praklaćcie tych, chto ŭčyniŭ złačynstvy ŭ adnosinach da mianie, za praklaćcie ich dziaciej i ŭsiaho ich rodu. Spačatku pieraličaju ich imiony i proźviščy, a potym pačynaju čytać admysłova padabrany nabor psalmaŭ z praklonami. Ludzi kažuć: adpuści - lohka tak kazać, bo złačynsty ŭčynieny nie ŭ adnosinach da ich. Nie jany prajšli praź niezakonny sud i prysud. Nie ich bili ŭ amapaŭskaj mašynie. Nie ź ich niezakonna vymahali hrošy. Nie im niezakonna abmiežavali svabodu.
Tolki achviara moža vyrašyć, ci vybačyć, ci nie. A ja ničoha i nikomu nie zabyła, i kožny raz nahadvaju im pra heta, nahadvaju praklonami. Ja viedaju, što čałaviečaha pakarańnia možna paźbiehnuć, a voś božaha - nikoli, i ja chaču, kab božaja kara pahrukała ŭ dźviery da kožnaha złačyncy. A hrašami jany adnojčy zadušacca, bo heta skradzienyja hrošy. Biary što chočaš, ale nie zabudź zapłacić.
1
Supovoj pakietik/adkazać/
18.07.2022
Bachtijar Levienhuk, vot by Vam okazaťsia na jeho miestie! Už Vy by raźviernuliś, Vy by siebia pokazali! Hory by sodrohnuliś, moria vzvołnovaliś. A tut? Nu čto eto za Papa? Lično biehał v posolstvo Rośsii prosiť, čtoby priekratili vojnu, - kak eto miełko, nie pravda li? Vy-to už, raspraviv pleči, naduli by ŝieki i... vot to-to, čto nikakoho "i" by nie pośledovało . Traviť v kommientarijach jepiskopa Kondrusieviča ili dažie Papu - Vy i Vam podobnyje sposobny liš na eto. A vo vsiem pročiem - pšiiiiik...
1
ruka na licie/adkazać/
18.07.2022
Supovoj pakietik, vy čitať umiejetie?
Kak ja utomlen lud́mi, čto nie vidiat tieksta, no vyskazyvajut prietienzii!
Jeŝie raz dla tuhodumov po bukvam:
Ja SRAVNIVAJU ETOHO PAPU S PAPOJ RIMSKIM IOANNOM II. I ETOT PAPA NIE IDIET S NIM V NI KAKOJE SRAVNIENIJE. Na jeho miestie Ioann Pavieł II davno by podniał Jevropu (vsie taki titulnaja christianskaja konfieśsija s drievnimi korniami i istorijej) i tolko za to, čto ksiendzy byli ariestovany - srazu by i sankcii poleznyje narisovaliś i łukaš sam by połzkom popołz v Rim prosit proŝienija, posypaja hołovu piepłom, hrizieofulvinom i doksiciklinom.
Pakazać usie kamientary
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031