Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
23.08.2015 / 03:1187RusŁacBieł

Što pišuć troli pra novuju devalvacyju biełaruskaha rubla? Heta pieśnia! 

Jak viadoma, u internecie dziejničajuć «troli» — štatnyja rabotniki, jakija majuć na mecie farmiravańnie hramadskaj dumki praz stvareńnie ŭražańnie «bolšaści» na forumach i ŭ sacyjalnych sietkach.

Zvyčajna jany źmiaščajuć adnatypnyja kamienty na «temu dnia». Styl ich lohka vyličvajecca.

Na sajcie NN.BY učora ad druhoj pałovy dnia pasypalisia takija kamienty da paviedamleńniaŭ pra kurs biełaruskaha rubla. Pik ich źmiaščeńnia prypaŭ z 21.00 21 žniŭnia da 01.00 22 žniŭnia.

Prapanujem Vam padborku takich kamientaŭ (stylistyka i pravapis aryhinała zachavanyja).

čužoj

začiem vam tie zielenyje bumažki nie iźviestno čto s nimi budiet zavtra… 

Hrihorij Husiev

Siehodnia vyros, zavtra upadiet - tak było vsiehda, biez paniki - tovariŝi

Seva

Pravitielstvo vsie dieržit pod kontrolem!!! Chvatit siejať paniku!

minskij parieniek

A čieho paniku raźvieli? V obmieńnikach valuta jesť, iditie skupajtie…

Viktor

Da viezdie problemy vokruh nas: v Rośsii, v Kazachstanie. V koncie koncov, vo vsiem mirie. Ciena na niefť upała nižie plintusa. Čieho jeŝie ožidať? My, čaj, nie otorvany ot mira. Nie možiet byť tak, čtoby vokruh u vsiech płocho, a u nas - otlično.

Mila

Riešili posiejať paniku? Zria. Valuty v obmieńnikach chvatajet. Pokupajtie! I voobŝie-to, v stranie vsie pod kontrolem))) 

onchedolom

Eti skački byli jesť i budut! Po mojemu, vsiem i tak poniatno, čto nie ot našiej strany eto vsie zavisit… A poka budut mieniaťsia v mirie cieny na riesursy - takaja situacija budiet viezdie, nie tołko v Biełarusi

Siabra

Siabry, chopić siejać smutak i paniku siarod nasielnictva. Dalaraŭ chapaje ŭ kožnym abmiennym punkcie. Možna vielmi volna nabyć kolki chočaš, jak kažuć: Aby hrošy byli! Nie bałamućcie nasielnictva!

cierechau

jak zausiedy. kali chočaš bačyć usie u brudnym śviecie, hedak i budzie. patrebny hedak hetyja dalary- skačy, pilnuj…

Banančik hłazastyj

Navošta mnie hetaja amierykanskaja valuta!? Ja usie svaje dabro bierahu u biełaruskich rublach. Ja žyvu u Biełarusi, a nie u Amierycy

Vieniamin

Nie ponimaju, siehodnia svobodno kupił dołary, očieried́ minimalnaja, valuta v obmieńnikach jesť. I iz-za čieho panika? Chvatit spletni i słuchi puskať.

asia

Situacija tiepieŕ tiažiełaja nie tolko v Biełarusi! Mirovoj krizis, kak-nikak. Panikovať nie stoit, pośle samoho silnoho livnia vsiehda byvajet raduha:)

vasilij

Nie hołodajem i ładno. Kakaja valuta nam nužna. Živitie i radujtieś.

Luntik

Kak obyčno! Sami navodiat kipiš s etimi dołłarami!!!

samyj dobryj

kak-to istoričieski słožiłoś poślednije nieskolko viekov, čto bolšieho vsieho tovarov my prodajom v Rośsiju. i pokupajem bolšie vsieho tam - tie žie niefť, haz i t.d. i t.p. To jesť, naša ekonomika zaviazana na Rośsiju, eto fakt, kak ni kruti. chotitie prodavať v Jevropu?) udači, tolko čiem nam niemciev i italjanciev udiviť?) naši tovary choroši, tolko u Zapada svojeho dobra chvatajet. ja k čiemu. rośsijskij rubl lasnułsia. za nim i naš, i tienhie kazachskaja, i druhije valuty SNH. (tolko hrivna ustojała - jej padať užie prosto niekuda). kto śledił, znajet, kak vśled za cienami na niefť padał ross. rubl, a śledom i naš. nu zaviazany my na etu ekonomiku, nu choť ty trieśni! tak čto nravitsia komu-to, nie nravitsia, chočietsia komu-to, nie chočietsia, stiśnitie zuby, hospoda, i molitieś, čtoby ciena na niefť a vmiestie s niej i ross. ekonomika pošła vvierch. a tam i naš zajčik otyhrajetsia.

Pietr Politajev

Ekonomika RB takaja. Ona sama po siebie žiť nie možiet. Ničieho strašnoho. Ja ničieho skupať nie budu. Podoždu poniedielnika.

Pietr Politajev

Kurs vsie ravno podskočił. Vot v poniedielnik pojdu i kuplu jevro. Mnie skazali, čto eto vriemienno.

abibok

Dorohije sootiečiestvieńniki, siejčas nužno pieriežiť etot momient, my silnyj duchom narod, nie takoje jeŝie prochodili.

jevhienij

My vsio ravno pobiedim! dažie, jeśli poka nie znajem, kak…

Sierhiej

Vsie my ponimajem, počiemu proischodit padienija rubla: siejčas eto javno sprovocirovano iz vnie. I jeśli by vłasť siehodnia «pokazušno» sdierživała kurs, to nieiźviestno k čiemu by eto privieło k koncu hoda. Vsio eto my nieodnokratno prochodili… von, łučšie na prirodu sjezditie, otdochnitie… a to stojať v očieriedi za niesčastnymi 50 dołłarami - tolko bolšie niervov potratitie.

Dienis Kiślarovič

A mnie odna babka skazała, čto užie 25 tys. za dołłar prosiat. Dołłarov nihdie niet, valutu viezut samoletami VVS Handurasa iz Sieviernoj Koriei. Sročno budut spasať ekonomiku Biełarusi). Narod! Chvatit istieriť! Vsie normalno i dołłary u nas jesť v obmieńnikach, i sosied moj s zavoda rabotiaha iksa 5 kupił, vsie v poriadkie!

Andriej

Hovoriat, čto očieriedi - a ja dviesti dołłarov siebie k pojezdkie na morie kupił, i biez problem… vsio zavisit ot raspołožienija obmiennych punktov.

Leonovič

Nu, koniečno, čiem bolšie skupajem, tiem udobnieje bankam povyšať kurs! Chvatit siejať paniku, v koncie koncov v Biełarusi živiem, a nie v SŠA - vsie nieobchodimoje za zajčiki prodajetsia!

Kalenduła

Niefť upała v cienie. Zakon sochranienija enierhii. Nado sobludať spokojstvije, tolko spokojstvije…

Fiedia_Pietrov

Sami sozdajetie ažiotaž na eti zielenyje bumažki!!! Čto eto zołoto, kotoroje vy nadienietie i budietie krasovaťsia ili jeda. Bieritie primier S Rośsijan!!! Im eti bumažki nie nužny!!! Živut kak barsiki i nie pariatsia!!!

Olha Kričiev

Tak žie było! Skupali valutu, a potom kurs upał!

nikitos

Usio budzie dobra. Dołar paskoča trochi, dy supakoicca:)

Vasil Ašmiany

Voś jano što! Ja dalaram nie vieru. Prodam bulbu i chopić na žyćcie!

Siarhiej Hiezhała

Chočaš padzialicca važnaj infarmacyjaj
ananimna i kanfidencyjna?

Клас
0
Панылы сорам
0
Ха-ха
0
Ого
0
Сумна
0
Абуральна
0
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
Kab skarystacca kalendarom, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera
PNSRČCPTSBND
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031