Znajści
Ałharytmičny łacinski varyjant
25
Znaŭca/adkazać/
08.06.2024
"Analityk Arciom Šrajbman parazvažaŭ..."
Dalej možna nie čytać.
4
Kastuś/adkazać/
09.06.2024
Znaŭca,poriekomienduj koho možno čitať)
1
Sakavik/adkazać/
08.06.2024
Zastajecca tolki jenčyć i spadziavacca, što nie budzie rasstrełaŭ!
10
EJUJA/adkazać/
08.06.2024
Razmovu pra vypusk palitviaźniaŭ budzie vieści Połk Kalinoŭskaha ŭ Biełarusi. Razmova budzie karotkaja.
12
Vierahodna /adkazać/
08.06.2024
EJUJA, PKK uvieś zahinie da kanca vajny. Akramia kiraŭnictva, jakoje ŭžo siońnia ci znojdzie Biełaruś na hłobusie.
4
Bobr/adkazać/
08.06.2024
Vysnova: los palitviaźniaŭ patrebny tolki samim palitviaźniam i ich siemjam. Kali jany ničoha nie kaštujuć dla źniaćcia sankcyj, to moža ułada sama vypuścić ich- adna nadzieja?
0
//adkazać/
08.06.2024
mažlivy taki scenar. pierad pieravybarami 
13
paspart/adkazać/
08.06.2024
Čiemu niema? A jak ža biaskoncyja fotački ź ministrami? A jak ža šmatplennaja praca ofisu?
19
?/adkazać/
08.06.2024
ofis usio jašče nie choča pryznać svaju niazdatnaść i samaraspuścicca ?
3
??/adkazać/
08.06.2024
?, tak pakažy prykład jak treba
3
Acab/adkazać/
09.06.2024
?, samaraspuścicca ŭmomant, jak prypynicca biudžetnaje finansavańnie
8
Žora/adkazać/
09.06.2024
??, što, tak składana pryznać vidavočnaje? Cichanoŭskaja abiacała vyzvaleńnie palitviaźniaŭ siarod pieradvybarčych abiacańniaŭ? Abiacała. Vykanana? Nie. Prosta fakt i ničoha bolej. Realnaść.
09.06.2024
[Red. vydalena]
4
piačornaja čałaviek/adkazać/
09.06.2024
"samaraspuścicca ŭmomant, jak prypynicca biudžetnaje finansavańnie" heta samo saboj. heta vidavočna. ale pakul nie źbirajecca prypyniacca. utrymańnie Śviety sa tavaryšy ličycie ničoha nie kaštuje ES u paraŭnańni ź inšymi datacyjami. tamu trymać jaje buduć peŭna "da kanca". ale ŭ situacyi sa Śviecinymi biaskoncymi turami (nieviadoma pa jakim kole ŭžo) cikavy toj fakt, što ni z kim, zdajecca, stolki nie vazilisia (nie vazili pa "vysokich" damach), jak sa Śvietaj. papraŭcie, kali nie tak
23
Palitolah Samy Česny/adkazać/
08.06.2024
U isnavańni palitviaźniaŭ zacikaŭlenyja ŭsie, aproč samich palitviaznyŭ: Viačorki-Cichanoŭskija-Stryžaki i inšyja "pravaabaroncy", jakija molacca kab ličba palitviaźniaŭ pavialičvałasia, bo na hetym budujecca ŭsia ich hrantavaja sistema žyćciadziejnaści; Naŭsiedy-Dudy-Makrony, bo inakš pryjdziecca pracavać u biełuju padšefnym ekspartovym biznesam i kapieječka nie pierapadzie; Łukašenka i jahonaja banda, bo možna trymać vysokim uzrovień sankcyj i žabračyć rasiejskija resursy.
23
JANKA/adkazać/
08.06.2024
Šrajbman — heta ruskamoŭnaja pustyška❗
14
Manka/adkazać/
08.06.2024
JANKA, jesť płochije novosti: ruskamounych v Biełarusi primierno 99.8%. V vymyšlennom mirie nacionalistov koniečno vsie chodiat v vyšivankach, hovoriat na movie i imiejut portriet Zianona nad krovaťju, no vot v riealnosti, eto «nieskolko» nie tak.
3
Mch/adkazać/
08.06.2024
Manka, Raniej było 99,9(9)%, ciapier užo stała 99,8%.  Faktyčna 60-80% biełarusaŭ trasiankamoŭnyja. A nie rasiejskamoŭnyja.
2
JANKA/adkazać/
09.06.2024
Manka, u henych vašych hora-adsotkach jakraz naprastki j vinavatyja šrajbmany, kaleśnikavy, matolki j inšaja «demakratyčnaja» šałupień. Bo heta doma pad koŭdraju sa śviečkaj na zdaroŭje chaj «apščajucca» na akupantaŭcy! A kali ŭleźli «ŭ televizar» i prystavili da pysy mikrafon, to bok stali medyjnymi personami, to abaviazak hetkich Hramadzianaŭ stasavacca ź biełarusami mienavita na rodnaj biełaruskaj movie. U advarotnym vypadku — zanatujcie dumku! — jany, babarykany, jość šałupień, jakaja bolš škodnaja navat za łukavych.
2
://adkazać/
09.06.2024
JANKA, što kazać... kali navat łatuška svaje biaskoncyja vidosiki robić na rasiejskaj 
7
Piton/adkazać/
08.06.2024
hraždanin Biełarusi (nikomu nie navriedivšij ničiem) vyskazał pieried druhim hraždanami Biełarusi svoje mnienije na konkrietnyj vopros (i sdiełał eto maksimalno poniatno). na čto druhije hraždanie Biełarusi vylili ušat pomoj na vskazavšieho i tolko po etoj pričinie.. choču li ja nachodiťsia sriedi hraždan Biełarusi - vopros ritoričieskij i pieriedo mnoj užie davno nie stoit
9
Łoł/adkazać/
09.06.2024
Piton, jeśli nie stoit, to impotient čto li?
4
Bidon /adkazać/
09.06.2024
Piton,idi i jeho s soboj prichvati.  
3
Majecie šaniec/adkazać/
09.06.2024
Piton, vam treba hurtok pakryŭdžanych nacyjanalistami arhanizavać i padacca na hrant
0
Python/adkazać/
11.06.2024
Piton, pitončyk, adrazu vidno jaki bok ty zaniaŭ, usie biełarusafoby na baku takich jak šrajbman, drakachrust, chalezin, "śviataja" śvieta dy inšyja vorahi biełaruščyny.
9
Lenin/adkazać/
08.06.2024
Lenin nie stavił vopros pieried Nikołajem Vtorym o sud́bie polituźnikov, toho žie Dzieržinskoho ili Stalina v ssyłkie. I nie biehał v zapadnyje posolstva, prosia sankcii protiv Nikołaja. On rabotał nad orhanizacijej riev. partii, hotovił i striemiłsia k rievolucii. V etom korienno jeotličije i počiemu on pobiedił i počiemu naši nievierojatnyje nikohda nie pobiediat. 
1
Bidon /adkazać/
09.06.2024
Lenin,Ssyłki u Nikołaški vtoroho byli łučšie čiem otdych v sanatorii Biełaruś u nomiekłatury. Naprimier k Leninu była pristavlena siemja kriesťjan kotoraja hotoviła stirała i ubirała. Riehularno riezali dla illiča śviežieninku barašiek oviečiek, kur nie sosčitať. Sam illič ochotiłsia chodił piešo i katałsia na łodočkie. Po jeho vospominanijam nabrał v viesie. Kohda leniny marksy prišli k vłasti ich ssyłočki i tiuŕmy s hułahami, vmiestie s kollektivizacijej krasnym tierrorom, raskułačivanijem i hołodomorom pierieplunuli inkviziciju i niemieckije koncientracionnyje łahieria.   
Čto stało s nikołaškoj vtorym iźviestno, členy Bunda ubili vsiu siemju vklučaja małoletnich dietiej. A był do sich por sud na bolšievizmom kommunizmom? Počiemu?   
1
V tieni Sokrata/adkazać/
09.06.2024
Bidon , Chotitie pieriemien? Sankcijami ili ich otmienoj pieriemien nie doždietieś. Tolko siłovoj ścienarij. Stańtie rievolucionierami, pieriestańtie stonať i klančiť pomoŝi u Zapada. Sami nožkami. Niesposobny? Tohda šahom marš v putinskuju impieriju.
1
Bidon /adkazać/
09.06.2024
V tieni Sokrata,U da vy niehramotnyj i ničieho vokruh siebia nie viditie. A čiem putinskaja impierija otličajetsia ot ESovskoj? Vniešnie da, po suti tie žie marksistko-leninskije postułaty. Leń razvoračivať vopros jeśli dla vas očievidnyje vieŝi nie vidny.    
8
Mch/adkazać/
08.06.2024
Usie ruskamoŭnyja = patencyjnyja ruskamircy. A što ŭ Rasiei było akramia halečy i pryhniotu? Zadumajciesia, ci varta marnavać čas na rasiejskuju movu, jakaja nidzie akramia Rasiei niepatrebnaja? Navukovaja terminałohija - łacinski-anhielski standart. Dy što tam, da siaredziny 19 st. "narmalnyja ludzi" havaryli na francuzskaj movie, rasiejskaj movaj karystałasia tolki "čeladź".
1
Jazep/adkazać/
09.06.2024
Analityk padsumoŭvaje, što dla palitviaźniaŭ heta sumnaja situacyja, bo
«ni ŭ kaho ciapier niama palityčnaj mahčymaści zmahacca za ich vyzvaleńnie»

Hałoŭnaje adroźnieńnie sučasnaj situacyi ad minułych hadoŭ u tym, što režym pierajšoŭ da masavych adkrytych terarystyčnych mietadaŭ, zachoplivajučy zakładnikaŭ u t.ł. i svajakoŭ palitaktyvistaŭ. Ale heta adrezała masty dla režyma. Nastupny narodny uzdym stanie jahonym kancom, bo kolkaść žadajučych rašuča abrynuć dyktaturu i jaje vierchavoda i adpomsić karnikam nadta vialikaja i ŭvohule nieparaŭnalnaja z tym, što było ŭ 2020. I vajna robić hety scenar niepaźbiežnym.

1
Kastuś/adkazać/
09.06.2024
Jazep, nadieždy junošiej pitajut)
0
Naviernoje/adkazać/
09.06.2024
Eto poniatno - ryčahov davlenija niet, a śnimať sankcii nikto nie budiet. No ryčahi to choť iŝutsia, nadiejuś, tut vot v čiom vopros. Jeśli ničieho nie priedprinimať, nie iskať sposobov effiektivnoho davlenija, a prosto postroiť zabor za a 5 milliardov jevro, i usio, jak kažuť, to eto tožie stranno.
1
Kastuś/adkazać/
09.06.2024
Naviernoje, a kto dołžien riešať problemy biełarusov? Polaki so svoi zaborom? S kakoho ch, možieš objaśniť? Och už eti biełarusy, nikak nie doždutsia vołšiebnika v hołubom viertoletie čtob priviez morožienoje i biespłatno kino pokazał
0
Da točno/adkazać/
09.06.2024
Kastuś, uvažajemyj, eto užie davno problema nie tolko biełorusov. I eto stanovitsia bolšoj problemoj nie tolko biełorusov.
0
Kastuś/adkazać/
09.06.2024
Da točno,sieŕjezno? rasskaži komu jeŝie jesť dieło do biełarusov, ja s udovolstvijem posłušaju.
5
Aleś/adkazać/
09.06.2024
Naprimier naša oppozicija połohajetsia tolko na vniešnije faktory kotoryje priviedut k diemokratizacii strany i osvoboždieniju političieskich zaklučiennych. Naprimier pobieda Ukrainy v vojnie. Odnako ja sčitaju čto jeŝie nie vsie mietody isprobovany dla boŕby s diktaturoj vnutri strany. Naprimier zabastovka. Mnohije trudovyje kollektivy podpisali obraŝienije k łukašienko protiv nasilija i za čiestnyje vybory. No nie riešiliś na zabastovku. Naprimier jeśli zabastujet obŝiestviennyj transport, staniet kołom strana i kak śledstvije sostoitsia obŝienacionalnaja zabastovka. Naprimier voditielam avtobusov,maršrutok, trollejbusov i mašinistam mietro,električiek i tamvajev možno naznačiť posobija na vriemia zabastovki naprimier 1000 dołłarov. A ostalnyje mohut naprimier oformiť krieditnuju kartu v hosudarstviennom bankie,a im potom śpišiet hosudarstvo dołh. Otkuda vziať dieńhi? Na pasobija bastujuŝim. Naprimier možno oformiť błahotvoritielnyj fond v SŠA "diemokratičieskaja Biełaruś" kuda Dobkin Arkadij požiertvujet usłovno 300 młn dołłarov, a potom połučit śpisanija nałohov na etu summu. Nu i poślednij punkt kak orhanizovať vypłatu posobija. Luboj hraždanin Biełarusi možiet oformit kartu viza v siervisie Bilderlings Pay . Jeje vłasti nie smohut zabłokirovať. S nieje možno śnimať naličnyje viezdie hdie prinimajut vizu i mastierkard,a tak žie raspłačivaťsia v mahazinach i intiernietie.
2
Antoś/adkazać/
09.06.2024
Aleś, a vy dzie siadzicie, strateh?
3
Lenin/adkazać/
09.06.2024
Aleś,  Naprimier naša oppozicija połohajetsia tolko na"

A "naša oppozicija" eto kto? A ona naša ili diadi za buhrom? Kto jeje finansirujet, za čto i počiemu? Jeśli my jeje nie finansirujem iz našich sriedstv, značit ona nie naša. Nie potomu li i riezultaty zmahańnia takije płochije, čto ona nie naša i možiet byť i vovsie nie oppozicija?

https://nashaniva.com/344538

1
Aleś/adkazać/
09.06.2024
Naprimier jesť takaja fiška kak Štriejkbriechier. No voditieli podvižnoho sostava v osnovnom miestnyje. Dopustim voditielej nahoniat iz rośsii a hdie oni budut žiť? I čto by hdie to pribaviłoś nado čto by hdie to ubaviłoś. Kto budiet vodiť obŝiestviennyj transport v rfii?
0
Kastuś/adkazać/
09.06.2024
Aleś,v roisie davnym davno płatiat bolšie, diebiły oni čto li siuda jechať?
5
Tołstyj krolik /adkazać/
09.06.2024
Nie chočiet Šrajbman porazvažať na tiemu vozvraŝienija Palestincam okkupirovannych ziemiel i horoda Ijerusalim? Ot "Pohoni" on priedłožił otkazaťsia radi čieho tam, da tak čtoby letuvisov nie źliť. Kak pierśpiektiva otkaza ot Ijerusalima?  Chotiełoś by usłyšať jeho "vźviešiennyj"  podchod k sieŕjeznoj problemie. 
0
koźlik/adkazać/
09.06.2024
Tołstyj krolik , a zdieś to palestincy pričiom? chamaśnikov putin poddierživajet, vam tuda.
1
Kastuś/adkazać/
09.06.2024
Tołstyj krolik ,vam by uvažajemyj istoriju podučiť. Kakia palestina? Kakije ziemli? Hosudarstva takoho nietu - Palestina, kak možno okkupirovať to čieho niet? V 48 hodu połučili pravo na samoopriedielenije 2 hosudarstva - Izrail i PAlestina. Izrail był v sostojanii sozdať svoje hosudarstvo. A palestincy kak vsie obyčnyje araby vmsieto čieho-to konstruktivnoho sposobny tolko hadiť siebie pod nohi i staraťsia sdiełať tak čtoby sosied žił chužie čiem ty
2
Aleś/adkazać/
09.06.2024
Naprimier vo vriemia zabastovki možno staviť 2 voprosa. Osvoboždienije političieskich zaklučiennych i čiestnyje vybory s učastijem łukašienko,pri usłovii vklučienija v iźbiratielnyje komiśsii priedstavitielej oppozicii i obiazatielnym priznanijem OBSIE vyborov kak sootvietsvujuŝim diemokratičieskim standartam. Naprimier dopustiv k vyboram łukašienko možno k zabastovkie privleč i jeho storońnikov. Vied́ niezria on kak mantru povtoriajet čto jeho poddierživajet 87%.
2
Pytańniečka/adkazać/
09.06.2024
Aleś, pierad kim stavić?
1
Vsie na strajk/adkazać/
09.06.2024
Aleś, "Naprimier vo vriemia zabastovki možno staviť 2 voprosa. "
Koho i začiem vy obmanyvajetie? Pośle 1995h. zdie nie było ni odnoj zabastovki.
Prčina? Libo rabočij kłass nie tot, zabit i propit, libo vsie profsojuzy, vklučaja niezavisimyje, okazaliś NIE profsojuzami, a širmami dla biurokratii.

https://nashaniva.com/344538

2
://adkazać/
09.06.2024
Aleś, vy kanSTYDucyju čytali?

"Priezidient Riespubliki Biełaruś:
23. v słučajach, priedusmotriennych zakonodatielstvom, vpravie otłožiť proviedienije zabastovki ili priostanoviť jeje, no nie boleje čiem na triechmiesiačnyj srok;"
0
Common sense /adkazać/
09.06.2024
Prochodili vsio eto v 2010 hodu. Obmieny nie rabotajut. On najdiet koho posadiť jeŝio. Jeho nužno dušiť ekonomičieski. Hruzovoje dvižienije pieriekrojtie.
0
Zhoda/adkazać/
09.06.2024
Common sense , klučavoje słova dušyć, pryčym nie tolki ekanamična
1
Nazirańnie/adkazać/
09.06.2024
[Red. vydalena]
1
Pinkierton /adkazać/
09.06.2024
Nie chočiet Šrajbman porazvažať na tiemu vozvraŝienija Palestincam okkupirovannych ziemiel i horoda Ijerusalim? Ot "Pohoni" on priedłožił otkazaťsia radi čieho tam, da tak čtoby letuvisov nie źliť. Kak pierśpiektiva otkaza ot Ijerusalima?  Chotiełoś by usłyšať jeho "vźviešiennyj"  podchod k sieŕjeznoj problemie. 
0
Woodoo Cult /adkazać/
09.06.2024
A Arciomka nie ź Lidy časam? Pomnicca była tam Lidzskaja Nulovačka. Pytańnie tolki navošta NN prasoŭvaje hetuju nikčemnaść?
0
Oleh/adkazać/
10.06.2024
[Red. vydalena]
0
Voś i ŭsio što treba pra ich viedać/adkazać/
11.06.2024
Čarhovy raz, a što my možam zrabić, praviilna ničoha, ludziej vyciahvać mahli, za košt ich achviary rabić svaju palityčnuju kar'ru mahli, a vyzvalać płanka vysokaja...
0
Prosta myśla ŭ hołas/adkazać/
11.06.2024
Režym prosta nie razumieje jakija ŭ jaho adkryvajucca mažlivaści va ŭmova kali hrantasmoki aničoha nia robiać i ŭžo pačali paradkam złavać usich ŭ tym liku vialikuju častku tych, chto ich pamyłkova padtrymaŭ u 20 roku. Im varta tolki abvieścić amnistyŭ i na ŭmovach zhody vyzvalić usich biez dalejšaha pieraśledu - heta ž byŭ by taki vialikadušny krok, što pieratvaryŭ by i śvietu i ŭvieś ofis u sapraŭdnych 3%, ale ale ž da ich toje nia dojdzie.
0
Praŭda žyćcia/adkazać/
12.06.2024
Palitviaźni heta važny čyńnik dla isnavańnia ofisa, pakul jość jany jość i pryčyna dla vymahańnia hrantaŭ na tak by mović baraćbu, tamu ofis budzie rabić usio kab palitviaźni zastavalisia tam dzie jany zaraz jość.
Kab pakinuć kamientar, kali łaska, aktyvujcie JavaScript u naładach svajho braŭziera